1904
Ketelhuis
Trouwen in een industrieel monument

Het Centraal Ketelhuis is één van de meest inspirerende industriële trouwlocaties van Midden-Nederland. Rauwe, ongestukte muren en betonnen vloeren gecombineerd met natuurlijke, ‘levende’ materialen zoals linnen, katoen, wol, hout en schapenvachten zorgen voor een unieke sfeer. Het door een ontwerpbureau gestylde interieur is vrouwelijk en toch stoer, waardoor je jullie huwelijksdag doorbrengt in een industriële omgeving met een warme en romantische uitstraling.

Mix van sfeer en industrie

Het ‘industriële pareltje van Amersfoort’ is gelegen op de Wagenwerkplaats, vlak naast het spoor. Vroeger werden hier rijtuigen gebouwd en onderhouden, maar vandaag de dag is het dé creatieve broedplaats van Amersfoort waar diverse ateliers zich gevestigd hebben. Het Centraal Ketelhuis is een officiële trouwlocatie en is exclusief af te huren voor jullie gezelschap. Natuurlijk met alle mogelijkheden op het gebied van catering, activiteiten en entertainment. Het Centraal Ketelhuis beschikt over een ruim terras op de zon met een prachtig uitzicht op de historische en industriële panden van de Wagenwerkplaats.

Recentelijk is het historische treinrijtuig ‘De Jules’, naast het Centraal Ketelhuis, in gebruik genomen. Een bijzondere ruimte welke inzetbaar is als trouwzaal.
Bruidsparen hebben nu nog meer mogelijkheden voor een bruiloft in het Centraal Ketelhuis en het naastgelegen Oude Magazijn.
De Jules komt uit 1926 en is van Nederlandse makelij. Het was een van de eerste elektrische treinen van de NS. Het werd gebruikt als motorrijtuig, waarna het dienst deed als postrijtuig bij de PTT. Van 1969 tot 1992 had het een rol als proef- en meetwagen. Een leuke link naar het verleden zijn de gordijnen van originele PTT postzakken.