1894
herenhuis


Hotel Helvetia & Bristol, een prachtig 19e-eeuws herenhuis in het centrum van Florence, blijft de meest veeleisende gasten betoveren met zijn tijdloze charme en onberispelijke service. Het is een prachtig symbool van de Florentijnse geschiedenis en een van de meest prestigieuze hotels van de stad. Het werd gebouwd in 1894 en heeft vele invloedrijke internationale persoonlijkheden verwelkomd, van Gabriele D'Annunzio tot Luigi Pirandello in de vorige eeuw en, meer recent, Tom Ford, Ken Follett en Tom Hanks.

Het hotel ligt in het hart van het historische centrum van Florence en is ideaal gelegen voor een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het ligt op een steenworp afstand van Via de' Tornabuoni, de meest exclusieve winkelstraat van Florence. De elegante kamers en suites hebben een adembenemend uitzicht op Florence.

Terwijl het hotel zijn gasten het modernste comfort biedt, zijn door een intensieve renovatie de architectonische pracht en de sfeer van een aristocratische 19e-eeuwse Florentijnse residentie behouden. Waar u ook kijkt, u voelt de charme van een tijdperk: het buitengewone originele Art Deco interieur, het marmer, de 17e eeuwse schilderijen, de kunstwerken en de prachtige originele salons.

Historia

Dit 19de-eeuwse palazzo is een perfecte weergave van de essentie van de bakermat van de Renaissance, die is benoemd als UNESCO Werelderfgoed.

Oorspronkelijk gebouwd in het begin van de jaren 1800, werd de Helvetia & Bristol voor het eerst geopend op 28 juni 1885 door Giacomo Mosca als het allereerste hotel in Florence, en werd meteen een ontmoetingsplaats voor de meest vooraanstaande culturele persoonlijkheden van die tijd, waarvan velen stamgasten waren in de Wintertuin.

Op 1 juli 2016 werd het hotel onderdeel van Starhotels Collezione. In de loop van de tijd werd het gebouw gerestaureerd en gemoderniseerd, maar altijd met behoud van het oorspronkelijke 19de-eeuwse karakter. De inrichting is het resultaat van een zoektocht naar objecten, meubels en antieke meubels die goed passen bij het marmer, 17de-eeuwse schilderijen en originele salons.

Het hotel is een toonbeeld van architectonische pracht en het prachtige originele Deco ontwerp, dat nog steeds de sfeer van een aristocratische Florentijnse residentie van de jaren 1800 weerspiegelt.

Dankzij de geweldige locatie, met de tijdloze schoonheid van Brunelleschi's koepel in de verte, tussen het Piazza della Repubblica en Via de' Tornabuoni, is het het ideale uitgangspunt voor een bezoek aan de stad te voet, het ontdekken van de artistieke en architectonische schatten en het onderdompelen in de sociale evenementen en het nachtleven. Hotelgasten kunnen gemakkelijk de Uffizi, de Accademia of de Medici-kapellen bezoeken. Aan de overkant van de hoofdingang bevindt zich het Palazzo Strozzi, een meesterwerk van de Florentijnse renaissance architectuur. Van hieruit kunnen de gasten een wandeling maken naar de Via de' Tornabuoni, de meest exclusieve winkelstraat van Florence. Het is ook gemakkelijk om de Oltrarno te verkennen, over een van de buitengewone bruggen van de stad op zoek naar historische paleizen, of om een beetje tijd te besteden aan het proeven van de weelderige culinaire erfgoed van Toscane.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Vergaderen Congressen Dineren