1902
hotel


Amrâth Grand Hotel de l’Empereur is gelegen in het hart van Europa, in de Bourgondische stad Maastricht. Het Grand Hotel is een schitterend Jugendstil Rijksmonument daterend uit 1902 maar geheel uitgerust met hedendaags comfort en voorzien van meerdere faciliteiten.

Een goede strategische ligging in het centrum van de stad tegenover het Centraal Station Maastricht zorgt voor een uitstekende bereikbaarheid. Vanaf de A2 rijdt u met de auto binnen 3 minuten de eigen ondergrondse parkeergarage in. Maastricht-Aachen Airport ligt op 10 autominuten van de Grande Dame.

Amrâth Grand Hotel de l’Empereur is de locatie voor al uw zakelijke en feestelijke bijeenkomsten door de verscheidenheid aan zalen en de royale capaciteit.
De ‘Grand Salons de Congrès et Fêtes’ bestaan uit diverse multifunctionele vergaderruimten tot een capaciteit van maar liefst 1000 gasten. Daarnaast beschikt het hotel over 149 sfeervol ingerichte hotelkamers, waaronder luxueuze suites en 3 presidentiële suites.

Het hotel beschikt over een inpandige parkeergarage waar u indien u met de auto komt uw auto kunt parkeren.

Even relaxen na een dagje shoppen of vergaderen? Het hotel beschikt over een infraroodsauna en binnenzwembad.

Historia

De bouw van Grand Hotel de l’Empereur is gestart in 1899. Toen werd door Petrus Bosch, brouwer van de destijds populaire Brouwerij ‘de Keizer’, de eerste paal in de grond geslagen. Het hotel zou - vanwege de naam van de brouwerij - natuurlijk De l’Empereur gaan heten.

In 1920 werd het hotel eigendom van de familie Beijersbergen. Dhr. Beijersbergen ging meteen aan de slag en voorzag alle 33 kamers van koud en warm stromend water.

Achtentwintig jaar was Anton Beijersbergen toen hij als derde Beijersbergen in 1969 de leiding overnam.
Het hotel werd vergroot naar 85 kamers. Door deze uitbreiding kwam er op de begane grond ruimte voor vergaderzalen, een immense lobby en een binnenzwembad. Het restaurant gedeelte werd uitgebreid met een brasserie. In juni 1997 werd het aantal kamers weer teruggebracht tot 80 kamers waardoor het hotel beschikte over grotere en luxere kamers.

In 1946, in het kader van de zoveelste renovatie, kwam glazenier Frans Slijpen, aan bod. Hij brandschilderde de hotelruiten (nu het restaurant) met taferelen waarin diverse empereurs (keizerlijke) figuren te vinden zijn.

Eind 1998 werd het hotel verkocht aan vastgoedmagnaat en oprichter van Amrâth Hotels dhr. G. van Eijl. Sindsdien heeft de Grand Dame de naam Amrâth Grand Hotel de l’Empereur.

In 2002 werd het hotel uitgebreid met nog eens 70 kamers, 7 multifunctionele vergaderzalen, inclusief feestelijke balzaal en een ondergrondse parkeergarage.

In maart 2016 heeft Amrâth Grand Hotel de l’Empereur een verbouwing van 42 hotelkamers afgerond in het monumentale deel van het gebouw. De 149 kamers waarvan 18 suites zijn nu allemaal gemoderniseerd.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Vergaderen Congressen Dineren HighTeas Trouwen Feesten