13e eeuw
kasteel


Zakelijke bijeenkomst in een middeleeuws kasteel

Kasteel Doornenburg is één van de meest indrukwekkende middeleeuwse kastelen van Nederland. Het goed onderhouden en ruime kasteel ligt aan de rivier de Linge in de Betuwe. Omgeven door weilanden, boomgaarden en uiterwaarden is dit een inspirerende locatie voor uw bedrijfsfeest, congres, seminar, teamdag of productlancering. Natuurlijk heeft u het kasteel exclusief ter beschikking tijdens uw evenement!

Tal van zalen en ruime buitenmogelijkheden

Het middeleeuwse kasteel is geschikt voor groepen tot 450 personen en biedt u zowel binnen- als buitenruimtes. De hoofdburcht met zijn negen zalen en verschillende overwelfde kelders biedt u volop mogelijkheden voor plenaire sessies als gelijktijdige workshops of presentaties. De ruime binnenplaats van het kasteel is bij mooi weer dé plek voor een ontspannen netwerkborrel, barbecue of buitenactiviteiten.

Hoogwaardige catering en een perfecte organisatie

Natuurlijk ontbreekt het u en uw gasten aan niets. Het team van Kasteel Doornenburg ondersteunt u in organisatorisch opzicht en voorziet u van hoogwaardige catering en desgewenst ook entertainment en activiteiten, zoals workshops boogschieten, schermen of een middeleeuws feest. Zo kunnen u en uw gasten genieten van een perfect georganiseerde en zorgeloze dag

Bereikbaarheid en parkeergelegenheid

Kasteel Doornenburg ligt centraal in Nederland op een kwartier rijden van de snelwegen A15 en A325. U kunt het kasteel ook per bus bereiken vanaf station Arnhem of station Nijmegen. Het kasteel beschikt over een eigen parkeerplaats voor circa 50 auto’s. Op loopafstand is extra parkeergelegenheid beschikbaar.

Historia

BEWONERS EN BEZITTERS
De Doornenburg is bewoond geweest door de zeven elkaar opvolgende geslachten Van Doornick, Van Bylandt, Van Homoet, Van Voorst, Van Amstel, Van Heemskerk en Van Bemmel. De laatste bewoner was Maria Clara von Delwig, barones van Bemmel. Zij is in 1847 op hoogbejaarde leeftijd overleden. Daarna is het kasteel nog lange tijd in eigendom geweest van de familie Van der Heijden. Deze familie heeft het kasteel echter nooit bewoond. Het gebouw raakte zelfs ernstig in verval. In 1936 kwam textielbaron J.H. van Heek in beeld. Deze vermogende industrieel uit Enschede richtte Stichting tot Behoud van den Doornenburg op. Deze stichting kocht het kasteel van de familie Van der Heyden. In 1937 begon Van Heek aan de restauratie die in 1941 werd voltooid.

VERWOESTING EN HERSTEL
Veel plezier kreeg Van Heek niet van zijn restauratie. In het laatste half jaar van de Tweede Wereldoorlog lag de Betuwe in de frontlinie, het kasteel deed dienst als hoofdkwartier van de Duitsers. In januari en maart 1945 heeft de Engelse luchtmacht het kasteel gebombardeerd. Bij de eerste luchtaanval werden verschillende gebouwen van de voorburcht verwoest. De tweede aanval was funest voor de burcht. Er bleef een grote puinhoop over. Extra zuur was dat de geallieerden niet wisten dat de Duitsers al waren vertrokken. Na de oorlog begon Van Heek weer van voren af aan. Met hulp van de overheid en verschillende particulieren heeft de stichting De Doornenburg geleidelijk aan weer helemaal laten herstellen. In 1968 stond het robuuste kasteel er in volle glorie bij. Een groot gemak bij deze herbouw was dat de stichting kon beschikken over de ervaringen die ze bij de eerste restauratie had opgedaan. Bovendien waren veel bouwlieden zowel bij de eerste als de tweede restauratieklus aanwezig.
Kies categorie voor meer info
Trouwen Feesten Congressen Vergaderen Dineren