1900
hotel


Het American Hotel Amsterdam is gelegen aan het bruisende Leidseplein. Het hotel ligt in de directe omgeving van de belangrijkste bezienswaardigheden van Amsterdam. Alles wat de hoofdstad te bieden heeft ligt binnen handbereik. Het hotel heeft een rijke geschiedenis en vele bekende mensen hebben hier wel één of meerdere malen overnacht.

De 175 niet-rokers kamers zijn verdeeld in Classic American kamers, Deluxe kamers, Junior Suites en drie bijzondere suites: de Mata Hari, Ruud de Wild Art en de Govert de Roos Suites. Alle kamers zijn uitgerust met moderne faciliteiten.

Het middelpunt van het hotel is het prachtige Café Americain waar de art deco stijl en glas in lood ramen de gasten een indruk geven van de 'Roaring Twenties.' Hier kunt u terecht voor ontbijt, lunch en diner. Voor een drankje kunt u 's avonds Bar Americain bezoeken. Internationale en nationale beroemdheden bezoeken deze bar. De foto's aan de muur vertellen de historie van de bar.

De vergaderzalen van het American Hotel Amsterdam bevinden zich allemaal op de begane grond. Drie van de vier zalen zijn met elkaar te koppelen tot één grote ruimte en zijn mede daarom zeer geschikt voor elk evenement. In de verschillende zalen kunt u met maximaal 110 personen vergaderen, 125 personen dineren en een spetterend feest geven voor 225 personen.
Daarnaast beschikt het hotel over 5 meeting suites. Het hotel is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer en parkeergarage Byzantium bevindt zich op 5 minuten loopafstand.

Historia

American Hotel Amsterdam is gebouwd in 1882; het gebouw is een belangrijk voorbeeld van Art Nouveau en is sinds 1972 een officieel rijksmonument. In de kamers zitten nog steeds de originele glas-in-lood ramen en beschikken over een elegante granieten ondergrond.
Het hotel is gebouwd door de Nederlandse architect Steinigeweg, die de grond kocht voor fl. 80.00 per vierkante meter. Het hotel is gebouwd in de Weense Renaissance stijl maar er zijn ook vele Amerikaanse invloeden. Het meest karakteristieke kenmerk is de klokkentoren, welke met 36 meter boven het Leidseplein uitsteekt.

Met het naderen van de 20e eeuw, werd het 2- jaar oude gebouw te klein. Het hotel begon aan een nieuwe fase tussen 1900 en 1902. De stijl van de vorige bouw werd behouden toen architect W.G. Kromhout een Nederlandse Art Nouveau gebouw ontwierp met zwevende bogen en de klokkentoren. Architectonische details zijn onder andere te vinden in de gevels van het hotel, maaswerk werken, moza√Įek, koperen (vogel-)lampen. De levensgrote beelden op de gevel aan de kant van de Leidsekade symboliseren de vijf continenten van de wereld.

In 1915 werd er een bel ge√Įnstalleerd in de 36 meter hoge toren van het American Hotel Amsterdam. De bel is gemaakt door de beroemde broers en klok specialisten Francois en Pieter Hemony. The bel komt uit het jaar 1658, en was de vierde bel van de Oude Kerk. Echter in 1947 is de bel teruggenomen door de kerk en de gemeente en bleef er een lege klokkentoren over.
Het bekende Café Americain is van begin af aan de plek waar muzikanten, artiesten en intellectuelen kwamen. Café Americain is bekend om haar Art Deco interieur; grote bogen, originele Tiffany-lampen en glas-in-lood details in de hoge ramen. De muurschilderingen geven het verhaal weer van Shakespeare’s Midsummer Night’s Dream.

De bruiloft suite van het American Hotel Amsterdam is genoemd naar de Nederlandse courtisane danser en spion, Mata Hari. Zij heeft een deel van haar huwelijksreis gespendeerd in het hotel. Met een oppervlakte van 58 vierkante meter is de Mata Hari Suite één van de grootste suites van het hotel. De suite kijkt uit over de Amsterdamse grachten en het bruisende Leidseplein.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Vergaderen

Snel kiezen