1907
wagenwerkplaats
Een inspirerende omgeving vormt de basis voor iedere geslaagde Bijeenkomst. De Rijtuigenloods is met zijn leeftijd van ruim 100 jaar een waar kroonjuweel van de industriƫle revolutie. Tot 1990 werden er treinen geschilderd en onderhouden. De locatie is inmiddels van alle gemakken voorzien en kenmerkt zich door de authenticiteit, de centrale ligging, vele indelingsmogelijkheden en een capaciteit van 200 tot 2000 personen.

De hoogte van circa 7,5 meter en het volop aanwezige daglicht geeft de bezoekers een ruimtelijk gevoel. Met een druk op de knop kan het daglicht worden buitengesloten wat optimaal is voor presentaties.

ZALEN
De Rijtuigenloods beschikt over twintig flexibel in te richten subruimtes waaronder diverse treinrijtuigen welke deels zijn voorzien van technische faciliteiten. Alles op 1 plek in een fantastisch gebouw!

Recent is de zandstraalcabine geopend. Een nieuwe subruimte die in een theateropstelling 150 personen kan herbergen.

De Zandstraalcabine werd vroeger gebruikt tijdens het zandstralen van de treinwagons van de NS. De ruimte heeft natuurlijk de unieke industriƫle looks die u ook elders in het monumentale pand tegenkomt. Het industriƫle karakter van de Zandstraalcabine is bijvoorbeeld behouden door een glazen plaat over het spoor te plaatsen.
Onder het spoor is LED-verlichting geplaatst die u in elke kleur kunt instellen. Dat zorgt voor een unieke sfeer in de ruimte: old meets new!

BEREIKBAARHEID EN PARKEERGELEGENHEID
De Rijtuigenloods ligt op enkele minuten rijden van de snelwegen A28 en A1 en op 200 meter van station Amersfoort Centraal. De locatie beschikt over een eigen parkeerplaats met een maximale parkeercapaciteit van 1000 autoā€™s.

DUURZAAMHEID
De Rijtuigenloods verzorgt ook duurzame evenementen en beschikt over een gouden duurzaamheidscertificaat (Greenkey).