1520
kerk
Trouwen in de historische en monumentale Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar is een onvergetelijke gebeurtenis. U kunt een burgerlijk huwelijk of een kerkelijk huwelijk laten voltrekken.

Trouwen kan tegen gereduceerd tarief tijdens de zomeropenstelling van de Grote Kerk Alkmaar. De kerk is dan open voor publiek. De huur bedraagt dan € 500. Maar u kunt, buiten het zomerseizoen, de Kerk ook huren voor uw grote dag. De kerk is dan gesloten en de huur bedraagt € 1.000. Wilt u aansluitend nog een receptie, dan maakt de Grote Kerk Alkmaar een voorstel waarin uw wensen kunnen worden vervuld.

Wilt u een kerkelijk huwelijk, dan maakt u afspraken met de voorganger van uw eigen kerkelijke richting na het reserveren van een datum. Een combinatie van burgerlijk en kerkelijk huwelijk behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Van aankomst tot vertrek is het uw dag! Ochtend, middag of avond, de deuren van de historische Grote Sint Laurenskerk staan wijd open om u en uw gasten welkom te heten. Uw gasten arriveren in de feestelijk aangeklede Grote Sint Laurenskerk en worden ontvangen met een kopje koffie of thee. Intussen wordt u door onze in toga geklede Poorters ontvangen in de Consistoriekamer om u gereed te maken voor uw entree.

Als de gasten hebben plaatsgenomen wordt u door de Poorters begeleid naar een, speciaal voor de Grote Kerk door kunstenaars vervaardigd, trouwmeubel. Uw eigen muziek wordt gedraaid om de ceremonie muzikaal te omlijsten.

Na het ja-woord is er gelegenheid om te feliciteren en het glas te heffen op een lang en gelukkig huwelijk. U kunt ook kiezen voor een aansluitende receptie en/of feest in de kerk of in de Plein Zaal van Theater De Vest aan de overkant. Kiest u alleen voor het voltrekken van het huwelijk, dan vertrekt u na een felicitatieronde met uw gasten om de dag verder in te vullen naar eigen keuze.

Een avondhuwelijk is wel het toppunt van romantiek. Wat is er mooier dan uw entree maken in een prachtig verlicht kerkgebouw, waar de lichtjes in het koorhek een sprookjesachtig decor vormen voor een van de belangrijkste momenten in uw leven. Begeleid door de Poorters schrijdt u naar het, speciaal voor de Grote Kerk door kunstenaars vervaardigd, trouwmeubel. Na het moment suprême is er volop gelegenheid het heuglijke feit van uw huwelijk te vieren.