1178
kasteel


Het eeuwenoude Kasteel Wijenburg in Echteld is een bijzondere en inspirerende locatie voor uw evenementen en bijeenkomsten, zoals vergaderingen, congressen/symposia, diners, bedrijfsfeesten, huwelijksceremonies en –feesten.

Kasteel Wijenburg beschikt over een aantal fraaie historische zalen en salons, zoals de Bibliotheek, de Blauwe Salon, de Heerensalon, de Breughelkelder en de Ridderzaal. De grootste zaal, de Ridderzaal, is geschikt voor groepen tot 150 personen.

Historia

Hoe oud Kasteel Wijenburg precies is is niet bekend. De oudste verhalen gaan terug tot het jaar 1178. Door de eeuwen heen heeft Kasteel Wijenburg een bewogen geschiedenis doorgemaakt. Het kasteel is van 1272 tot 1751 in het bezit geweest van de familie Van Wijhe. Daarna kwam het kasteel door huwelijk in het bezit van Willem van Wassenaar. Zijn familie bleef eigenaar tot 1817. Toen ging het kasteel over naar de familie Van Balveren. Zij boden het op hun beurt in 1928 ter veiling aan. De nieuwe eigenaar werd Baron van Verschuer, zoon van één van de laatste Van Balverens. Hij bewoonde Kasteel Wijenburg niet. Het kasteel raakte in verval. Tijdens de oorlog werd het kasteel een legerplaats voor militairen. Het kwam onder zwaar granaatvuur te liggen. Na de oorlog werd de taxatie opgemaakt. Alles wat kon branden was gebruikt als brandhout, zelfs de dakspanten. Met een provisorisch dak werd nog geprobeerd het kasteel te redden.

In 1956 schonk de baron het kasteel aan de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen. Daaraan verbond hij de voorwaarde dat het zo spoedig mogelijk in de oude staat teruggebracht moest worden. Tijdens de restauratie, die in 1957 startte, stuitte men op nog niet eerder ontdekte keldergewelven onder de binnenplaats en de poorttoren. Vanaf 1965 valt Kasteel Wijenburg onder Monumentenzorg. Nu staat het kasteel in volle glorie tot uw beschikking. De historie, in combinatie met een sfeervolle ambiance, geeft uw evenement een inspirerend karakter.
Kies categorie voor meer info
Vergaderen Congressen Dineren Feesten Trouwen

Snel kiezen