13e eeuw
kasteel


In het mooie Noord-Limburgse Baarlo, op een dertien hectare groot landgoed, ligt Sandton Ch√Ęteau De Raay. Dit geheel gerestaureerde kasteelhotel kent een indrukwekkende historie. Al sinds 1236 werd het bewoond door adellijke families en van 1937 tot 1999 fungeerde het als nonnenklooster. Er was een ingrijpende, vier jaar durende renovatie voor nodig maar sinds 2005 is Sandton Ch√Ęteau De Raay √©√©n van de meest bijzondere hotels van Nederland. Vooral opvallend zijn de wintertuin, de kunstobjecten en de sfeervolle stijlkamers. Het landgoed rond het hotel bestaat uit een lange oprijlaan, een eigen stuk bos, vijverpartijen, mooie terrassen en tuinen met bijzondere kunst.

Historia

De geschiedenis van kasteel de Raay gaat terug tot in de dertiende eeuw. In oude geschriften staat in 1236 al de naam vermeld van de kasteelheer Tilman van Raade (Raay). Van de vijftiende tot de negentiende eeuw werd het riddergoed De Raay achtereenvolgens bewoond door de adellijke families Van der Horst, Baexen en Van der Marck.

In de winter van 1935 woonde er mejufrouw L. Geraedtsm een bekende verpleegster uit Swalmen, die het ruime historische pand inrichtte tot hotel - restaurant. Twee jaar later echter werd kasteel De Raay gekocht door de missie en aanbiddingzusters van de Heilige Familie, die er sindsdien hebben gewoond. Later hebben de zusters het kasteel voor een symbolisch bedrag verkocht aan de huidige eigenaars, die er een prachtig hotel van hebben gemaakt. Het hotel heeft zeer oude gewelven, originele trapleuningen, overal zie je nog de houten balken, authentieke ornamenten en de eeuwenoude natuursteenvloeren zijn zorgvuldig bewaard gebleven en smaakvol en met vakmanschap hergebruikt.

In 1999 werd begonnen met een vier jaar durende ingrijpende renovatie. Nu is het een vier-sterren hotel, met een restaurant in een enorme glazen serre op de plaats waar vroeger de hoofdingang van het gebouw was.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Vergaderen HighTeas Trouwen Feesten Dineren