1850
herenhuis


NH Hotel De Ville betekent eigenlijk “Hotel van de stad” en is gevestigd in een monumentaal pand in het hart van het historische centrum van de studentenstad Groningen, temidden van fraaie straatjes en winkels.
Het hotel is een luxueus 4-sterren hotel en beschikt over 66 hotelkamers. Bovendien heeft het hotel een fraai vergaderpenthouse op de bovenste verdieping.
In het restaurant van het hotel, Bistro ’t Gerecht kunt u voortreffelijk dineren.

Historia

Rond 1900 was het pand waarin NH Hotel De Ville is gevestigd nog een woonhuis, van de familie Doornbos. Het pand is rond 1850 gebouwd en is een rijksmonument, zoals bijna de gehele straat, de Oude Boteringestraat. De oudste bebouwing van de stad Groningen lag waarschijnlijk in of aan deze straat. In de straat stonden voornamelijk grote herenhuizen.
Na de periode als woonhuis heeft het nog een tijdje dienst gedaan als kantoorpand.

Recht tegenover het hotel staat de voormalige ambtswoning van de commissaris van de koningin. Tegenwoordig is dit onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen.
Tegenover de Bistro van het hotel staat het oude gebouw van de Rechtbank uit 1755. Tegenwoordig is in het pand een deel van de Theologische faculteit van de universiteit gevestigd. Bistro ’t Gerecht dankt zijn naam aan de oude Rechtbank.
Kies categorie voor meer info
HighTeas Vergaderen Dineren Hotelovernachting

Snel kiezen