16e eeuw
gastenhuis


Het meest iconische hotel in Rome, geliefd bij de internationale jetset. Hotel d'Inghilterra, een luxe vijfsterrenhotel in het hart van Rome, ademt de charme en tijdloze elegantie uit van de oude wereld. Met zijn boeiende historie en prachtige centrale ligging is het geen wonder dat dit gedistingeerde hotel nog steeds de eerste keuze is voor veeleisende gasten. Het gebouw dateert uit het midden van de 16e eeuw en diende oorspronkelijk als gastenverblijf voor de adellijke Torlonia familie, die woonde in het Palazzo aan de overkant van de weg. Al in de 15e eeuw stond het gebied bekend om de beste hotels van de stad en trok het bezoekers van over de hele wereld. Het hotel is een favoriet van de internationale elite en heeft internationale beroemdheden als Ernest Hemingway, Richard Burton, Elizabeth Taylor en Gregory Peck mogen verwelkomen.

Het hotel ligt in het hart van Rome, vlakbij de beroemde Spaanse Trappen en de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Alle 88 kamers en suites hebben een unieke stijl en persoonlijkheid. Een perfecte mix van historische charme en hedendaags karakter.

Op korte loopafstand van de legendarische Spaanse Trappen en de drukte in de modewijk - Via Condotti, Via Borgognona en Via Frattina - ligt het hotel op een uitzonderlijke locatie dicht bij de grootste bezienswaardigheden van Rome, zoals de Trevi-fontein, het Forum Romanum en Villa Borghese, het grootste park van de stad.

Historia

Er zijn maar weinig locaties in Rome die kunnen bogen op een geschiedenis die zo prestigieus is als die van het Hotel d'Inghilterra Roma - Starhotels Collezione. Het is geliefd om zijn prachtige locatie, meeslepende geschiedenis, eclectische originaliteit en de moeiteloze elegantie waarmee het zijn vooraanstaande gasten verwelkomt.

Het gebouw dateert uit het midden van de zestiende eeuw toen het werd gebruikt als een aristocratische residentie voor bezoekers van het Palazzo Torlonia, gelegen aan de overkant van de straat. In de 15e eeuw stond de omgeving bekend om de beste hotels van de stad en trok het buitenlandse bezoekers en internationale gemeenschappen. De nabijgelegen luxueuze winkelstraat Via Borgognona dankt haar naam aan de groep kooplieden uit de regio Bourgondië, die de wijk sinds begin 1400 bevolkte. in 1845 werd het pension van het Palazzo Torlonia omgebouwd tot een hotel dat nu bekend staat als Hotel d'Inghilterra vanwege zijn populariteit bij Britse bezoekers.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Vergaderen Congressen Trouwen Feesten Dineren