1469
herenhuis


Een bruiloft, congres, vergadering, training of relatiedag? Het Spaansche Hof is een monumentale toplocatie met moderne faciliteiten. Midden in de Randstad, maar dat zou u bijna vergeten als u binnen bent. Het Spaansche Hof is misschien wel het best bewaarde geheim van Den Haag. Een monumentaal stadspaleis midden in de stad, maar toch een oase van rust. Met tien zalen en een riante binnentuin is het de perfecte plek voor uw evenement of bijeenkomst.

Het Spaansche Hof is een sfeervolle en inspirerende locatie. Of u nu komt met 60 of 400 personen, Het Spaansche Hof heeft de zalen en faciliteiten die bij uw evenement of bijeenkomst passen.

Het Spaansche Hof is voorzien van alle benodigde faciliteiten. Met twee barren is een drankje altijd binnen handbereik, u kunt gebruikmaken van moderne audiovisuele middelen en het binnenklimaat is altijd aangenaam. Ook culinair ontbreekt het uw gasten aan niets. Excellente koffie, uitstekende wijnen, de lekkerste hapjes en hoogstaande dinermogelijkheden; Het Spaansche Hof garandeert een foodbeleving op niveau.

Midden in de oude binnenstad van Den Haag is Het Spaansche Hof te vinden. Op enkele minuten lopen vind je het Binnenhof, de St. Jacobs Kerk en Paleis Noordeinde. Een locatie op stand dus!

Historia

De geschiedenis van dit bijzondere Stadspaleis gaat terug tot 1469, meerdere families hebben het Stadspaleis bewoond. De raadsman van Keizer Maximiliaan, Gerrit van Assendelft, bouwde hier zijn huis. Het huis is lang in de familie gebleven, maar kwam uiteindelijk in handen van de familie Van Renesse. Doordat deze familie niet veel in het Stadspaleis verbleef gingen ze het verhuren. Johan de Witt was één van de huurders.

Het Spaansche Hof dankt haar uitstraling aan de Spanjaarden, zij hebben het in 1677 verbouwd tot het huidige Stadspaleis. Het Stadpaleis werd toen bewoond door de Spaanse Ambassade: het paleis en de bijbehorende grond waren politiek onschendbaar. In de tijd van de bezetting van Holland door Napoleon, besloot de Spaanse Koning het paleis in 1811 te verkopen. In 1838 werd het huis geschonken aan de Jezu√Įeten, een katholieke religieuze orde. Op de plaats van de kapel die bij het Spaansche Hof hoort werd een katholieke kerk gebouwd in de stijl van het neoclassicisme. Deze kerk is nu een rijksmonument en staat op de lijst van de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten.
Kies categorie voor meer info
Vergaderen Congressen Trouwen Feesten