1637
theater


The Dylan is gelegen aan de Keizersgracht, in de negen straatjes. De negen straatjes zijn een verbinding tussen de vier grachten. Er zijn allerlei vintage winkels en gespecialiseerde themawinkels te vinden in de negen straatjes. Ook zijn de straatjes een geweldige locatie voor een goede kop koffie of om te ontsnappen van de drukke straten die Amsterdam kent.

The Dylan heeft 40 kamers en suites, stuk voor stuk individueel ontworpen in verschillende stijlen en handgeschilderd in een variatie aan kleuren.

Restaurant Vinkeles is een onderdeel van The Dylan Amsterdam. Bekroond met een Michelinster in November 2009, biedt de verfijnde Franse keuken een uitstekende mix tussen klassieke en eigentijdse stijlen.

Historia

De plaats waar The Dylan is gevestigd, kent een rijke geschiedenis. Het begint in 1613, toen men begon met het uitgraven van de vijfde gracht, de Keizersgracht. Vijf jaar later werd een houten gebouw gebouwd waarin een theater opgericht; de ‚ÄúDuytsche Academie‚ÄĚ. In 1632 werd Nederlandse architect Jacob van Campen aangesteld om een stenen theater te bouwen. Tijdens het 100-jarig bestaan van het theater in 1737, was het Antonio Vivaldi in eigen persoon die het theater orkest dirigeerde. Vele grootheden bezochten het theater, waaronder de Prins van Oranje, de Tsaar van Rusland en de vorst van Brandenburg.

In 1772 vatte het gebouw vlam tijdens een optreden en brandde volledig af. Alleen de 17e eeuwse entreepoort van Jacob van Campen is overgebleven en herinnert ons vandaag de dag aan deze rijke geschiedenis. In 1773 werd de plaats verkocht aan een van de Regenten van de Rooms-Katholieke Kerk en deze stichtte er het Ouderen & Armen kantoor. Deze stichting had bezit op het pand tot 1998, toen het gebouw compleet werd gerenoveerd en heropend als luxe boutique hotel in 1999.

The Dylan is benoemd naar de dichter en schrijver Dylan Thomas. De eigenaren van The Dylan zijn erg fan van het werk van Dylan Thomas en vandaar dat ze het hotel daar vernoemd naar hebben.

Een leuk feitje over de regentenkamer is dat de wapens van de 4 regenten die daar vroeger een kantoor hadden zijn verwerkt in het plafond. Eén van de regenten heette OCCO waar de bar brasserie naar is vernoemd. De regenten kamer is nu te boeken voor private dining of als vergaderzaal.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Dineren Vergaderen Trouwen