1906
kuuroord


Het romantische Kurhaus Berg√ľn ligt in het schilderachtige bergdorp Berg√ľn in het Zwitserse Graub√ľnden, aan de voet van de Albulapas. Dit voormalige kuuroord bestaat uit een hotel in Jugendstil stijl uit 1906 en fraaie vakantiewoningen. Het Kurhaus Berg√ľn is erg geschikt voor zowel groepen, gezinnen als individuele reizigers. In het gebouw vindt u naast de 64 hotelkamers ook diverse authentieke zalen, zoals de blauwe jugendstil eetzaal, een prachtige foyer en een historische hotelbar. In het restaurant kunt u genieten van creatieve alpengerechten met internationale invloeden.

Historia

Kurhaus Berg√ľn werd als kuuroord gebouwd op hetzelfde moment als de nieuwe Albula spoorlijn. Het gebouw werd ontworpen door de bekende architect Jost Franz Huwyler-Boller uit Z√ľrich en werd in 1906 in gebruik genomen. Kurhaus Berg√ľn moest toeristen trekken die wilden genieten van de gezonde berglucht. Door de crisisjaren had het Kurhaus het echter niet gemakkelijk. Toen in 1949 ook nog brand uitbrak op het dak werd het voortbestaan onzeker.

De Schweizerische Verein f√ľr Familienherbergen nam het pand in 1952 over, en met succes. Naast hotelkamers werden ook eenvoudige vakantiewoningen toegevoegd en per week verhuurd.
Vanaf die tijd vonden gedurende ca. 50 jaar echter weinig werkzaamheden plaats voor de instandhouding van het gebouw. Het gebouw raakte in verval maar door het gebrek aan onderhoud waren wel de authentieke kenmerken van het gebouw in stand gebleven.
Kurhaus Berg√ľn werd in 2002 gesloten, waarna een aantal jarenlang terugkerende stamgasten de nieuwe Kurhaus Berg√ľn AG oprichtten en daarmee het gebouw hebben behoed van de ondergang. Sindsdien werd het gebouw stukje bij beetje en met veel zorg gerestaureerd en deze waardevolle Jugendstil parel voor de komende eeuw geschikt gemaakt. Alle inspanningen werden in 2012 beloond met de uitverkiezing tot Historisch Hotel van 2012.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Dineren Feesten Vergaderen