1712
paleis


Het prachtige Neues Schloss Meersburg aan de Bodensee wordt beschouwd als Ă©Ă©n van de mooiste barok residenties in de regio en is een echte droomlocatie voor hoogwaardige evenementen.

U heeft niet alleen toegang tot het café, dat wordt gerund door het Hotel Traube Tonbach Catering en Event Team en een prachtig uitzicht over het meer, maar ook tot de elegante zalen en salons.

Neues Schloss Meersburg heeft zeven vergaderzalen, variërend van klein (41 m2) tot de grote Spiegelzaal (140 m2). Daarnaast kunt u ook gebruik maken van de Tuinzaal, gevestigd op de begane grond met zicht op het terras.

Het café van Neues Schloss Meersburg nodigt individuele bezoekers en kleine groepen tijdens het museumbezoek uit te genieten van kleine gerechten. Verder kunnen diners van te voren worden gereserveerd. Exclusieve diners voor groepen kunnen in alle zalen van het slot plaatsvinden, behalve in de Spiegelzaal.

Neues Schloss Meersburg is ook een zeer populaire trouwlocatie.

Historia

De bouw van Neues Schloss Meersburg begon in 1710 in opdracht van bisschop Johann Franz II. von Stauffenberg. Architect en supervisor was Christoph Gessinger. Twee jaar later, in 1712 was de bouw voltooid.

Van 1741 tot 1743 werd de kapel toegevoegd, gebaseerd op het ontwerp van Balthasar Neumann. De kunst en de beelden waren van de hand van frescoschilder Gottfried Bernhard Göz uit Augsburg (1708-1774) en beeldhouwer Joseph Anton Feuchtmayer (1696 – 1770).

In 1759 liet prins-bisschop kardinaal Franz Konrad von Rodt het kasteel renoveren onder leiding van meesterbouwer Franz Anton Bagnatos. De inmiddels vervallen trap moest worden gerestaureeerd. De barok facade van het kasteel werd gewijzigd in Rococo stijl, met grotere ramen, extra decoratie rond de ramen en nieuwe gevels.

Tijdens de 19e eeuw en tot 1955 deed het kasteel dienst als meisjesschool, gevangenis, zeemansschool, lagere school en van 1865 tot 1937 als het Baden Doveninstituut, welke in 1937 verhuisde naar Gengenbach.

Na de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw nog een tijd gebruikt als barakken voor de Franse troepen.
Kies categorie voor meer info
Vergaderen Congressen Dineren Trouwen Feesten Museaal