18e eeuw
paleis


Hotel Taschenbergpalais Kempinski is gevestigd in de historische binnenstad van Dresden, de “Innere Altstadt”, slechts een paar stappen verwijderd van de meest bekende gebouwen in de stad, zoals het Semper Operagebouw, het Koninklijk Paleis, Zwinger en de Frauenkirche.

Het hotel heeft luxe en ruime kamers en suites (182 kamers en 31 suites) en daarnaast zes elegante congress- en vergaderzalen.

Dresden International Airport ligt op 10,7 km van het hotel, dat is ca. 20 tot 30 minuten met de auto, afhankelijk van het verkeer. Het hoofdstation van Dresden ligt op 3,6 km van het hotel, end at is ca. 10 minuten per auto. Als alternatief kunt u ook gebruik maken van het openbaar vervoer (tram).

Historia

Het Taschenbergpalais werd gebouwd in de 18e eeuw door de Saksische koning August de Sterke, als een bewijs van liefde voor zijn minnares. Tijdens de bombardementen op Dresden in februari 1945 werd het gebouw ernstig beschadigd, waarna het weer werd opgebouwd conform het originele ontwerp. Hotel Taschenbergpalais Kempinski werd in maart 1995 officieel als hotel geopend.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Vergaderen Congressen Dineren Trouwen Feesten