1903
Zusterhuis


Hotel MutterHaus Düsseldorf is geen standaard hotel. Het "Mutterhaus" werd in 1903 als centrum van de diaconessengemeenschap van Kaiserswerth ingewijd. Na een omvangrijke renovatie beschikt het hotel nu over 55 kamers en 8 conferentieruimtes/zalen.

Hotel MutterHaus, dat midden in een idyllisch park ligt, straalt behaaglijkheid, comfort en rust uit, in een buitengewone ambiance. Daarnaast is het hotel gemakkelijk bereikbaar vanaf de beurs, het vliegveld en vanuit de binnenstad.

Opmerking: Hotel MutterHaus Düsseldorf is een 4-sterren-garni hotel. Het hotel heeft geen eigen restaurant, maar biedt wel uitgebreide menumogelijkheden voor groepen, evenementen en feesten. Voor individuele diners zijn verschillende restaurants in de buurt beschikbaar.

Hotel MutterHaus Düsseldorf is een rookvrij hotel.

Historia

Het moederhuis van de Kaiserswerther diaconie werd op 7 mei 1903 samen met de moederhuiskerk gewijd. Het kwam in de plaats van het door pastoor Theodor Fliedner en zijn vrouw Friederike in 1836 gestichte moederhuis in het centrum van Kaiserswerth, het huidige "Stammhaus". Het nieuw gebouwde moederhuis ontwikkelde zich tot het centrum van de Kaiserswerther zusterschap en het diaconessenhuis.

Van hieruit werden de diaconessen uitgestuurd naar de vele standplaatsen in binnen- en buitenland, en hier kwamen ze ook weer terug om in de gemeenschap weer krachten op te doen voor hun werk. Vanuit het toenmalige diaconessenhuis is de Kaiserswerther diaconie ontstaan.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Vergaderen Congressen Trouwen Feesten