1924
hotel


Dankzij zijn schitterende ligging op de Tibidaboberg, wordt het Gran Hotel La Florida 5 * GL gezien als een van de beste stedelijke luxeverblijven in de stad. Een ideale keuze voor mensen die willen genieten van alles wat Barcelona te bieden heeft in een unieke omgeving vol ontspanning. Het is gelegen op slechts 20 minuten rijden vanuit het centrum van de stad, ofwel met de taxi ofwel met de gratis shuttlebussen die ingezet worden door het hotel. Het Gran Hotel La Florida biedt gasten de kans om te proeven van de mediterrane levensstijl, waarin luxe, geschiedenis en architectuur naadloos samenvloeien. De schitterende locatie biedt u niet alleen spectaculaire uitzichten, ook kunt u hier een oase van rust ontdekken, weg van alle drukte van de stad.

Het hotel biedt een breed assortiment aan faciliteiten, bijvoorbeeld het restaurant "Barcelonas", het "Café 1925", De Bar & Lounge "Les Terasses" met ontspannende live muziek op het terras met de zwembaden, een Spa met L'Occitane, een gymnasium en een kapper, en nog vele andere diensten.
Zoals u kunt zien als u kijkt naar het gebouw, waren het zoveel mogelijk terugbrengen van de originele decoratieve en structurele elementen en het combineren van die traditionele architectuur met moderne architectuur de belangrijkste doelen van de renovatie. Dit heeft het Gran Hotel La Florida opnieuw tot een authentiek hotelicoon van Barcelona en een van de meest prestigieuze boutique hotels in Spanje gemaakt.

Historia

Met het doel het legendarisch uitzicht over Barcelona te bewaren, is Gran Boutique Hotel La Florida in 1924 de realisatie van de droom van één man geworden, Doctor Andreu, die het beste hotel in Barcelona wilde bouwen op de beste plaats in de stad, en zo kwam dit emblematische, stijlvolle gebouw tot stand.

Het hotel leed echter onder de gevolgen van de burgeroorlog, zoals zo vele andere gebouwen en monumenten, en het werd gebruikt als militair ziekenhuis tijdens het conflict. Het kwam pas in 1950 opnieuw in gebruik als hotel, waarbij het een plaats werd die bemind werd door de hogere kringen in Barcelona, specifiek als zomerverblijf voor welgestelde Catalaanse families.

In de jaren die volgden verbleven Ernest Hemingway, James Stewart, George Sanders, Rock Hudson, Prinses Fabiola en de Belgische prins in het prestigieuze hotel. Maar in 1979 bezweek La Florida aan de veroudering en sloot het zijn deuren. Dit boutique hotel in Barcelona werd gered in 2001 dankzij een zorgvuldige vier jaar durende renovatie.
Tegenwoordig worden fraai ijzerwerk en antieke tapijten sierlijk gecombineerd met roestvrije staal en glas in het Gran Hotel La Florida.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Vergaderen Dineren Trouwen