1887
Oranjerie


Oranjerie Hydepark is een multifunctioneel rijksmonument op een historisch landgoed. Het is een
inspirerende en luxueuze locatie die volop rust en privacy biedt.

Oranjerie Hydepark is geschikt voor congressen en vergaderingen.
De locatie heeft een plenaire zaal die plek biedt aan 100 gasten. Deze ruimte leent zich perfect voor bijvoorbeeld zakelijke presentaties of speeches. Exclusief netwerken of borrelen in stijl kan in de naastgelegen salon. Verder zijn er drie luxueuze subruimtes met alle faciliteiten voor bijvoorbeeld vergaderingen, brainstorms, workshops of break-outsessies.
Zakelijke gasten kunnen tussendoor inspiratie opdoen of even ontspannen in de groene omgeving van het uitgestrekte, historische landgoed. Tijdens meerdaagse bijeenkomsten kunnen gasten overnachten in het hotel op het landgoed.

Oranjerie Hydepark is gelegen op landgoed Hydepark, tussen Doorn en Driebergen, dichtbij de A12. De locatie beschikt over ruim voldoende, gratis parkeergelegenheid. Er zijn laadpalen voor elektrische auto's aanwezig. Willen u en uw gasten overnachten op het landgoed? Op loopafstand van de oranjerie vindt u een hotel met 24 kamers!

Historia

Oranjerie Hydepark is gebouwd in 1887 in de Franse Lodewijk XIV-stijl. De sfeer van Versailles in Doorn.

In 1885 kocht de Amsterdamse bankier Hendrik Maurits Jacobus van Loon landgoed Hydepark. Hij liet vrijwel meteen een oranjerie bouwen om zijn exclusieve Zuid-Europese potplanten en bomen te beschermen tegen het Nederlandse klimaat. In 1888 werd het gebouw in gebruik genomen. Het monument doet met zijn hoge boogramen, pilasters, lijsten, balustrades, koepels en rijke versieringen denken aan bijvoorbeeld de Franse paleizen van Versailles. Dat is geen toeval. Architect Jean Nicolas Landré liet zich namelijk inspireren door de eclectische architectuurstijl van de Franse zonnekoning Lodewijk XIV.

Oranjerie Hydepark is symmetrisch ingedeeld en voorzien van drie karakteristieke koepels, die onderling via een open balustrade met elkaar verbonden zijn. Eyecatcher aan de buitenzijde is het verbluffend gedetailleerde beeldhouwwerk bovenop de lantaarn van de middelste koepel. Het gaat om Flora, de Romeinse godin van bloemen en planten. Voor de Oranjerie ligt een sierlijke stijltuin met een vijver en fontein. De brede heggenboog in het verlengde van de vijver vormde vroeger de zichtlijn naar Landhuis Hydepark, dat met zijn paleisachtige uitstraling en luxe voorzieningen zijn tijd ver vooruit was. Helaas is het landhuis tijdens de Tweede Wereldoorlog volledig verwoest. De oranjerie ontsnapte aan dat lot en is tegenwoordig een geliefde locatie voor exclusieve, kleinschalige zakelijke bijeenkomsten.
Kies categorie voor meer info
Vergaderen Congressen