17e eeuw
kerk


De prachtige, 17e-eeuwse Koepelkerk, al dan niet in combinatie met het Renaissance Amsterdam Hotel, kan zich rekenen tot één van de grootste unieke aanbieders van hotel- en congresaccommodaties op topniveau. De mogelijkheden van de Koepelkerk – gebouwd in 1668 en figurerend in een schilderij van Vincent van Gogh – en het hotel, zijn ongekend.

De monumentale sfeer, de hightech faciliteiten zoals videoconferencing, state-of-the-art lichtshows, de ruime keuze in presentatie, entertainment en decoratie, de gunstige ligging en de uiterst verfijnde cateringconcepten staan garant voor inspirerende evenementen.

Of u nu op zoek bent naar een unieke locatie om met een klein gezelschap te vergaderen of naar een ruimte waar u uw klanten en relaties stijlvol in gala kunt ontvangen, de Koepelkerk faciliteert het graag.

In totaal kunnen er tot 650 personen worden ontvangen. Of het nu gaat om een productpresentatie, feest, modeshow, congres, huwelijk of tv-productie, in combinatie met een professioneel team van gekwalificeerde evenementenplanners wordt elk evenement een weergaloos succes.

Historia

Een van de beroemdste schilders ooit, Vincent van Gogh, schetste de Koepelkerk terwijl hij wachtte op de aankomst van een vriend op het Centraal Station. Hij schilderde het in 1885 en noemde dit meesterwerk “Gezicht op de Singel Amsterdam”.

Het majesteuze model voor dit schilderij, de Koepelkerk, werd gebouwd tussen 1668 en 1671 voor de lutherse gemeente door architect Adriaan Dortsman. Het koepel ontwerp dankt zijn oorsprong aan het feit dat het voor lutheranen verboden was kerktorens te bouwen. Dit bracht de architect op een koepelvormige structuur, welke later de naam aan de kerk zou geven; de Koepelkerk.

Na de brand van 1822 moest de kerk volledig herbouwd worden en werd de Koepel verhoogd. In 1830 werd het befaamde Johan Bätz orgel geplaatst, wat nog steeds een van de grootste orgels in Nederland is. De lutheranen gebruikten de kerk tot 1935 waarna ze gebruikt werd voor concerten en andere doeleinden.

Na een grondige facelift werd de kerk in 1975 in gebruik genomen als unieke congres- en evenementlocatie. Tegenwoordig is de kerk nog steeds een magisch aangezicht aan de westelijke kanaal route. Het prachtige gebouw, nu onderdeel van het Renaissance Amsterdam Hotel, heeft wereldwijd evenementplanners geĂŻnspireerd tot een grote variatie van evenementen waaronder bruiloften, congressen, mode shows, product presentaties en gala diners.
Kies categorie voor meer info
Vergaderen Congressen Feesten Dineren Trouwen Concerten