1925
scheepstimmerwerf


Veluvia – Restaurant en Meer heet u van harte welkom op de oude scheepstimmerwerf van Harderwijk. Op deze prachtige historische plek aan de haven, aan de voet van de molen.

In het hoofdgebouw is het restaurant gevestigd, waar u heerlijk kunt genieten van een diner, kopje koffie of high tea. Of u organiseert hier een borrel of (bruilofts)feest. Bovendien kunt u hier vergaderen op de fraaie bovenverdieping. Bij mooi weer is het heerlijk toeven op het terras met uitzicht op de historische haven.

Bij Veluvia kunt u ook gebruik maken van de salonboot Jacoba van Reijer Dzn uit 1925. Deze boot wordt veelvuldig ingezet als rondvaartboot over de randmeren, maar is ook een aanrader voor een private dinner, borrel of vergadering.

Historia

Veluvia is de oude scheepstimmerwerf van Harderwijk, uit het begin van de 20e eeuw. De fraaie scheepshellingen in de historische haven zijn nog steeds aanwezig.
Naast het hoofdgebouw dat tegenwoordig dienst doet als restaurant en locatie voor vergaderingen, recepties en bruiloften, vindt u ook nog een oude smederij, waar nog steeds traditioneel wordt gewerkt. Tot slot de salonboot Jacoba van Reijer Dzn uit 1925 die jaren dienst heeft gedaan als pleziervaartuig voor een gegoede familie uit Haarlem. Inmiddels ligt deze boot bij de oude werf van Veluvia en doet dienst als rondvaartboot en als locatie voor intieme diners en kleine bijeenkomsten.
Kies categorie voor meer info
Dineren HighTeas Trouwen Vergaderen