1887
badhuis


Het Kurhaus is van oudsher dé “place-to-be” voor zakelijke bijeenkomsten, privé-aangelegenheden en ontspanning.
Uniek gelegen aan de prachtige kustlijn van Scheveningen en op slechts 15 minuten van de binnenstad van Den Haag, maakt Grand Hotel Amrâth Kurhaus de perfecte locatie voor u!

Het Kurhaus biedt de mogelijkheid om uw gasten, van 2 tot 1500 personen, te ontvangen op deze historische en multifunctionele locatie. De 10 prachtige zalen vormen het decor voor uw succesvolle evenementen; van vergaderingen tot congressen en van teambuildings tot diners. De indrukwekkende Kurzaal is een spectaculaire keuze voor recepties, diners, bedrijf presentaties of grote feesten. U zult ontdekken dat elke zaal zijn eigen charme heeft. Zo beschikken een aantal zalen over een aangrenzend terras en uitzicht over zee én kunnen alle zalen geheel naar uw wens en budget ingericht worden.

Daarnaast beschikt Grand Hotel Amrâth Kurhaus over 265 moderne kamers, waarvan 8 royale suites. De kamers zijn voorzien van alle luxe, waaronder gratis gebruik van de minibar.

Maak uw evenement compleet in restaurant ‘Waves at the Kurhaus’. Hier bereidt chef kok Peter Kuijten verfijnde gerechten, geheel passend bij het overweldigende uitzicht over de Noordzee.

Historia

In 1818 stichtte Jacob Pronk aan de Verlengde Badhuisstraat een houten paviljoen met een badhuis. In 1828 kwam er op initiatief van de burgemeester een veel groter 'Stedelijk badhuis' in classicistische stijl, genaamd Grand Hôtel des Bains naar een ontwerp van stadsarchitect Zeger Reyers. Het Stedelijk Badhuis was zo succesvol dat in 1856 werd besloten het badhuis uit te breiden. In de periode van 1884 tot 1885 werd op dezelfde plek het Kurhaus gebouwd. Na een felle brand werd het tussen 1886 en 1887 herbouwd. Het is ontworpen door de Duitse architecten Johann Friedrich Henkenhaf en Friedrich Ebert. Van 1858-1882 was Jhr. mr. François Gerard Abraham Gevers Deynoot burgemeester van Den Haag. Het plein voor het Kurhaus werd in 1891 naar hem vernoemd.

Het station Scheveningen, geopend op 1 mei 1907, lag nabij het Kurhaus en had oorspronkelijk de naam Scheveningen Kurhaus. Het station is tot 4 oktober 1953, toen de tak van de Hofpleinlijn naar Scheveningen werd opgeheven, in gebruik geweest. Op het Gevers Deynootplein was het eindpunt o.a. van tramlijn 8 en 9. Er was in die tijd een druk nachtleven.

In de jaren zestig werden vakanties in het buitenland steeds populairder waardoor de toeristen wegbleven uit het Kurhaus. Rond 1970 was het gebouw zo in verval geraakt, dat afbraak dreigde. De Haagse bevolking heeft hiertegen fel geprotesteerd zodat in 1972 tot restauratie en verbouwing werd overgegaan. De verbouwing hield wel in dat de twee vleugels van het complex geheel gesloopt en daarna herbouwd moesten worden.
In 1975 kreeg het de monumentenstatus. Na de verbouwing werd het Kurhaus op 8 mei 1979 heropend in aanwezigheid van prinses Beatrix. Vanaf 8 mei 1979 tot 24 oktober 2014 was het Kurhaus aangesloten bij de Steigenberger Hotel Group.

Sinds 24 oktober 2014 behoort het Kurhaus tot de Amrâth Hotel Group.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Vergaderen Congressen Dineren HighTeas Trouwen Feesten