18e eeuw
kasteel


Fitzpatrick Castle Hotel is een 4 sterren kasteelhotel uit de 18e eeuw, vlakbij Dublin. Dit stijlvolle hotel biedt vriendelijke persoonlijke service en rust. Het ligt in een adembenemende omgeving (Killiney Hills) met uitzicht over de Dublin Bay.

Een aantal faciliteiten waar de gasten van Fitzpatrick Castle Hotel gebruik kunnen maken zijn:
• 113 luxueuze kamers en suites met adembenemend zeezicht en prachtige kasteel suites.
• 2 bekroonde restaurants
• Library Bar & Lounge
• Restaurant The Grill at the Castle
• De Dungeon Bar in de gewelven

Fitzpatrick Castle Hotel is eenvoudig te bereiken vanaf het vliegveld van Dublin, o.a. met de Air Coach die bij het hotel voor de deur stopt.

Historia

Het originele gebouw, Mount Mapas, is gebouwd in 1740 door Colonel John Mapas, hoewel er ook al gegevens bekend zijn dat er voor die tijd ook al gebouwen stonden. In 1755 werd Capitein Maunsell de nieuwe eigenaar, die weer werd opgevolgd door Colonel Loftus in 1770. Dat heeft niet lang geduurd, hij ging twee jaar later met pensioen. De volgende eigenaaar, Lord Clonmel heeft het landgoed vanaf 1790 uitgebreid en aangepast voor een bedrag van £ 3,000, een aanzienlijk bedrag in het begin van de 19e eeuw.

Robert Warren werd erg belangrijk voor het kasteel. Hij heeft het in 1840 vergroot en noemde het Killiney Castle. Ook heeft hij de monumenten op de heuvel van het landgoed gerestaureerd, waaronder de obelisk die door Col. Mapas was gebouwd. Verder doneerde hij land en het grootste deel van het geld dat nodig was voor de kerk van de Killiney parochie. Het land op de heuvel, dat ooit aan het landgoed toebehoorde, werd gekocht van zijn zoon, Robert Warren Jr. door Victoria's Jubilee Memorial Association. Vervolgens werd de heuvel hernoemd tot Victoria Hill, zoals deze tegenwoordig nog steeds heet.

Eén van de latere eigenaren was mevrouw Chippendale Higgan. De bomen en struiken die zij heeft geplant staan er nog steeds en zijn een mooie decoratie van het kasteel.

In de 20e eeuw werd Killiney Castle gebruikt door the Black & Tans, de IRA en de Republikeinen in de burgeroorlog voordat het in brand werd gestoken door de Free State Troops. Het werd geconfisqueerd door de regering in de periode 1939-45 en gebruikt als onderdak voor het leger.

Killiney Castle kwam vervolgens in handen van Paddy en Eithne Fitzpatrick die het overnamen in de jaren 70 en het transformeerden in een eersteklas hotel. Zij noemden het Fitzpatrick Castle Hotel. Tegenwoordig is het hotel in eigendom van hun dochter Eithne Fitzpatrick Scott-Lennon en samen met haar familie heeft zij er een groot succes van gemaakt, met behoud van de originele charme van het kasteel en de Ierse gastvrijheid die al zo lang met het kasteel was verbonden.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Dineren Trouwen Vergaderen Congressen