15e eeuw
kasteel


Centraal gelegen in de omgeving van ’s-Hertogenbosch, verscholen in de natuur op een eiland van 2,2 hectare aan de rivier De Dommel te Vught ligt Kasteel Maurick. Kasteel Maurick beschikt naast het à la carte restaurant over diverse zalen met ieder zijn eigen karakter. Of het nu gaat om een vergadering, product- en bedrijfspresentaties, huwelijk, verjaardag, receptie, lunch, diner of feestavond, Kasteel Maurick beschikt over allerlei mogelijkheden en moderne faciliteiten voor groepen van 2 tot 400 personen. Bovendien biedt het kasteel ook overnachtingsmogelijkheden.

Het team van Kasteel Maurick wil de gasten een onvergetelijk verblijf bezorgen. Kernwaarden zijn kwaliteit, stijlvol, ambachtelijk en passie.

Bij Kasteel Maurick kunt u gratis parkeren.

Historia

Kasteel Maurick dateert in zijn oudste vorm uit ongeveer 1470. De ingang van het kasteel is nog authentiek met de poort en haar 2 torens.
De naam van Kasteel Maurick is afkomstig van Hendrick van Maurick (Mauderick), een ridder uit Gelderland wiens vrouw het kasteel erfde in 1400. Zijn wapen is nog zichtbaar op een paal tegenover de poortwachterswoning; een schaar van schaapherders.
Het Landgoed Kasteel Maurick is 23 hectare groot en bevat onder meer het kasteel, de orangerie en de villa. Daarnaast kent Kasteel Maurick een echt Reigersbos, gracht en parkbossen met zichtlijnen.
Kies categorie voor meer info
Dineren Trouwen Vergaderen Congressen Feesten HighTeas Hotelovernachting