1886
herberg


Hotel-Restaurant ‘t Goude Hooft is de oudste herberg van Den Haag (1423) en heeft, na een volledige renovatie, haar deuren weer geopend. Dit prachtige, historische en karakteristieke pand straalt warmte, comfort, moderne klasse en gezelligheid uit. Zoals in een echte huiskamer toegankelijk voor iedereen.

Hotel-Restaurant ‘t Goude Hooft staat voor dagverse producten en zeer professioneel gastheerschap, waarbij traditie en vernieuwing perfect in balans zijn. Huwelijksvoltrekkingen, recepties, private dining, vergaderen, seminars, al of niet gecombineerd met verfijnde lunches of stijlvolle diners, feesten en slapen, alles is weer mogelijk op deze unieke plek.
Midden in het zakelijke, culturele en politieke gouden hart van Den Haag is Hotel-Restaurant ‘t Goude Hooft een prachtige locatie voor uw bruiloft, recepties, lunches, diners, vergaderingen, feesten en overnachtingen.

Historia

Hotel-Restaurant ‘t Goude Hooft is de oudste herberg van Den Haag. In 1423 wordt reeds geschreven over de taveerne In tgulde hoift. De taveerne lag aan de Groenmarkt (groentemarkt).

Hotel-Restaurant ‘t Goude Hooft was een herberg voor mensen van buiten de stad, een taveerne voor de bezoekers van de markten en een ontmoetingsplaats waar ridders vergaderden. In de 19de eeuw richtte de eigenaar op de eerste verdieping een herensociëteit op. Deze werd opgeheven toen er te weinig leden waren.
In 1660 werd de taveerne herbouwd door Pieter Post en voorzien van de twee gouden hoofden aan de gevel. In 1886 werd ‘t Goude Hooft weer herbouwd.

Voor de Tweede Wereldoorlog werd bierbrouwer Heineken eigenaar van de taveerne en wilde het vervallen gebouw afbreken. Het bleek dat de gemeente het pand van de monumentenlijst had afgehaald om zo de Groenmarkt te kunnen verbreden. De taveerne werd herbouwd door de Amsterdamse architect F.A. Warners, volgens de tekeningen van Pieter Post, maar iets groter. Op de eerste verdieping is een wapenkamer met een wandschildering met Pieter Post en de stadhouder. De toen beroemde Amsterdamse chef-kok Henry Thijs (Dikker & Thijs) kreeg de opdracht ‘t Goude Hooft weer tot bloei te brengen. Het gebouw werd in 1939 heropend.

In januari 2012 werd Hotel-Restaurant ‘t Goude Hooft overgenomen door het huidige management. Na een ingrijpende renovatie met respect naar het verleden toe, opende Hotel-Restaurant ’t Goude Hooft op 4 juni 2012 weer haar deuren.
Kies categorie voor meer info
Dineren Vergaderen Congressen Trouwen Feesten HighTeas Hotelovernachting