1634
klooster


Reis terug in de tijd en ontdek het 17e eeuwse klooster Convento da Sertã dat is omgebouwd tot een modern en elegant 21e eeuws 4 sterren hotel.

Dit charmante hotel met 25 kamers is de ideale plaats om van hier uit het rijke natuurlijke landschap van de Beira Baixa regio en de historische culturele steden Coimbra een Tomar te ontdekken.
Het hotel ligt in het hart van Portugal, ideaal tussen Noord en Zuid, zee en bergen.

Convento da Sertã heeft daarnaast ook de ideale oplossing voor uw zakelijke bijeenkomsten. Het hotel heeft twee zalen voor kleine en middelgrote evenementen en bijeenkomsten, met een mate van comfort en functionaliteit die zelf de meest veeleisende klanten tevreden zal stellen.

Sertã is een kleine stad in het midden van Portugal met uitstekende wegverbindingen naar zowel Lissabon als Porto (1,5 uur). De historische steden Coimbra en Tomar liggen op slechts 40 minuten afstand en veel andere hotspots van Portugal zijn gemakkelijk bereikbaar (Conimbriga, Belmonte, Fátima, Alcobaça, Batalha, etc). 70% van de region is omgeven door schoon water, waardoor u veilig en sfeervol kunt zwemmen in de meren en in de rivierbeddingen. Verder vind je in deze omgeving ook de beroemde Aldeias de Xisto and Schist wandelroutes, perfect voor natuurliefhebbers. Ideaal voor reizigers die meer willen ontdekken van het echte Portugal.

Historia

Het klooster van Santo Antonio is gesticht in 1634 door fraters Jerónimo de Jesus en Frey Cristobal de San José. De bouw begon in juli 1635. Het klooster behoorde tot de Orde der Franciscaner Monniken van de provincie St. Antonio en had een prachtige kerk en een goedgevulde bibliotheek.

De monniken leefden van bidden en preken in de parochie van Sertã, en verder van donaties van diverse weldoeners, waaronder de Groot-Priorij van Crato, die een grote bijdrage gaf voor onderhoud.

De fraters van dit klooster speeden een belangrijke rol in het onderwijs van veel jonge mensen in de gemeente. In 1772 werden Latijnse lessen gegeven in het gebouw, en zeven jaar later stichtte Koningin D. Maria hier een ‘school voor lezen, schrijven en wiskunde’.

Met het teruglopen van religieuze ordes in 1834 werd het klooster verwereld en in handen gegeven van Carlos António Mascarenhas Pimenta als een beloning voor zijn diensten als Gouverneur van Santarém. Later werd het klooster geërft door Simão José Mascarenhas, Romao Luis de Mascarenhas en tenslotte door Maria Clementina Relvas, die hier woonde in de jaren 1891 en 1892. Zij was de zuster van de bekende José Relvas die in Portugal beroemd is geworden door zijn rol in de oprichting van de Republiek in 1910.

In de twintiger jaren werd het gebouw gekocht door de stad Sertã. Het werd het hoofdkwartier van de plaatselijke politie (GNR) en een gevangenis. Later werd het een lagere school.

In 2013 werd het gebouw omgebouwd tot een hotel, het Convento da Sertã Hotel.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Dineren Vergaderen Congressen Wellness