1933
Hotel


Het elegante 5-sterren hotel Tivoli Lisboa ligt aan de beroemde Avenida de Liberdade, in het centrum van Portugal. Het hotel beschikt over 306 luxueuze kamers en suites die aan al uw wensen zullen voldoen. Ze zijn allemaal uitgerust met LCD TV’s, LCD monitor in de badkamers, draadloos internet, I-Home (I-pod aansluiting) en koffiemachine.

Tivoli Lisboa staat bekend om zijn uitstekende vergaderfaciliteiten van hoge kwaliteit. Hiermee zet het hotel een lange traditie voort.

Een weekend break in dit luxe hotel in Lissabon betekent genieten van een drankje in de privacy van de Terraço Bar of een stijlvol diner in het Terraço Restaurant, beide met een spectaculair uitzicht over de stad. Of rust even uit in het Tivoli Caffè Lisboa. Bezoek het levendige restaurant Brasserie Flo Lisbon met uitgebreide kaart naar elke smaak.

Bekende gasten van verschillende generaties hebben in hotel Tivoli Lisboa gelogeerd, zoals Adamo, Charles Aznavour, Gregory Peck, Andrea Bocelli, Arthur Rubinstein, Bo Derek, Cliff Richard, David Byrne, Geraldine Chaplin, Henry Fonda, Irene Papas, Margot Fonteyn, Maria Callas, Montserrat Caballé, Nelly Furtado, Neil Armstrong, Omar Sharif, Plácido Domingo, Roger Moore en Rudolf Nureyev.

Historia

Het begon allemaal met de PensĂŁo Tivoli aan de Avenida da Liberdade in een klein gebouw naast het zo geheten muziekhal / bioscoop Tivoli, waar het hotel naar is genoemd en ook het logo werd op dit gebouw geĂŻnspireerd.
Toen 7 jaar later de hotelexploitatie van start ging was dit mede dankzij de uitstralling en elegantie van de Avenida da Liberda, de meest belangrijke verkeersader van de stad. Toch was het in die tijd nog vrij rustig. In die tijd werd de locatie omschreven als gezond, erg rustig en met prachtig uitzicht over Lissabon. Neem daarbij de prima service, de sympathieke gastvrijheid, de professionaliteit en het comfort van de gasten. Zo werd de eerste identiteit en uitstraling van de Tivoli keten geboren.

Door de migratie vanwege de Spaanse Burgeroorlog en de Tweede Wereldoorlog liep het aantal gasten tussen 1936 en 1945 aanzienlijk terug. In de naoorlogse periode besloten de eigenaren van Tivoli Lisboa om vooruit te kijken en verder te ontwikkelen. Zo ontstonden de plannen voor een nieuw hotel, gecombineerd met het oude gebouw.

Tegenwoordig heeft Tivoli Lisboa 306 kamers, waarvan 15 suites. Hiermee was het hotel goed voorbereid op het groeiend aantal binnenlandse en vooral ook buitenlandse toeristen die de std kwamen bezoeken.

Hoewel het hotel gedurende de jaren is gerenoveerd en gemoderniseerd, om mee te kunnen gaan met de Europese trends, is de kwaliteit gebleven en wordt voldaan aan de hoogste verwachtingen van de gasten.
Met een team van professionals, die zich bewust zijn van de tradities die zo onderscheidend zijn voor Tivoli Lisboa, is het hotel tegenwoordig, net als vroeger, nog steeds een icoon in de stad Lissabon.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Vergaderen Congressen Dineren Feesten Trouwen