15e eeuw
paleis


Vila Gale Collection Palácio dos Arcos ligt aan de oostkant van de gemeenschap Paço d’Arcos, in het historische centrum van Oeiras. Het fantastische uitzicht op de rivier Taag aan de kust bij Lissabon en de afstand van slechts 15 minuten van de historische centra van Lissabon en Cascais maken dit een bevoorrecht hotel. Het hotel bestaat uit een oud paleis en een moderner gedeelte.

In het gerenoveerde interieur van het eerste 5* hotel van de Vila Galé Group in Portugal vindt u poëzie, ter ere van dichters als Florbela Espanca, Fernando Pessoa, Vinicius de Moraes, Eugénio de Andrade en vele anderen die onsterfelijk warden door hun gedichten. Poëzie is een belangrijk thema in dit hotel dat de geest van het paleis doet herleven.

De entrée van Palácio dos Arcos bevindt zich in het paleiselijke gedeelte van het gebouw, waar de receptive is gevestigd. Na binnenkomst vindt u al snel de Pessoa Lounge bar, geflankeerd door de bibliotheek, de wijnshop en het onweerstaanbare restaurant Inevitável.

In de bar, met gouden en karmozijnrode accenten, wordt iedere middag de “Queen Tea” geserveerd.

Historia

Gebouwd in de late 15 eeuw en herbouwd drie eeuwen later, bestaat er geen twijfel dat het Palácio dos Arcos (letterlijk Paleis van de Bogen) was die de naam gaf aan de plaats Paço de Arcos.

Palácio dos Arcos werd regelmatig bezocht door Koning Manuel I, de Gelukkige, en zijn dochter, als ze deelnamen aan de jacht op het landgoed. Maar er is nog een ander feit waardoor het gebouw voor eeuwig wordt verbonden aan de geschiedenis van Portugal. De overlevering zegt dat Koning Manuel I vanaf de balkons van Palácio dos Arcos de schepen uitzwaaide die vertrokken naar India.
Later verbleven ook andere koningen regelmatig in het paleis, zoals Ferdinand I, Louis I en koningin Maria Pia, voor de beroemde regattas van Paço de Arcos en andere activiteiten.

Palácio dos Arcos werd eind 15 eeuw gebouwd. In eerste instantie was het eigendom van Antão Martins Homem, de tweede kapitein-majoor van Vila da Praia. In de 18e eeuw werd het paleis herbouwd. Vele Jaren later kwam Palácio dos Arcos in het bezit van de Lencastre familie, waarvan de wapens nog steeds zichtbaar zijn op het balkon van het gebouw.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Vergaderen Congressen Feesten Dineren Wellness