18e eeuw
paleis


Meer dan alleen een 5 sterren hotel: Tivoli Palácio de Seteais is een luxe en romantisch paleis dat u terug in de tijd neemt naar de elegantie en architectuur van de 18e eeuw. Gelegen op de berghelling van Sintra, een stad die als UNESCO World Heritage is aangemerkt, en met uitzicht op het Moorse kasteel en Pena Palace.

De kamers zijn ingericht met meubels van buitengewone weelde. De balzalen zijn prachtig gedecoreerd met schilderijen, wandtapijten en fresco’s. Alles bij elkaar zorgt dit ervoor dat het hotel een uniek decor biedt om van elk evenement of verblijf een onvergetelijke ervaring te maken.

Het restaurant Seteais, met haar uitzonderlijk mooie uitzicht en directe toegang tot de tuinen, heeft een nieuw menu van Portugese en internationale gerechten. Het menu is samengesteld door chef AntĂłnio Santos.

Het hotel heeft zes zalen voor vergaderingen of banketten, die plaats bieden aan maximaal 250 gasten. Alle zalen zijn voorzien van daglicht en state-of-the-art audiovisuele apparatuur (op aanvraag). Hierdoor is het mogelijk om een breed scala van activiteiten te organiseren, allemaal met de prachtige bergen van Sintra op de achtergrond.

Tivoli Palácio de Seteais is onderdeel van de Tivoli Hotels & Resorts Chain – de Tivoli Collection. Het hotel is ook lid van de prestigieuze internationale hotelketen Worldhotels.

Enkele van de beroemde gasten die in dit hotel verbleven:
Agatha Christie, Brad Pritt, Catherine Deveuve, David Bowie, Johnny Depp, Mick Jagger, Kylie Minogue, Maria Callas, Mel Gibson en Richard Nixon.

Historia

Palácio de Seteais is een fascinerend voorbeeld van neoklassieke residentiële architectuur (18e eeuw) en fungeerde als de officiële residentie van de toenmalige Nederlandse consul in Portugal, Daniel Gildmeester. Het paleis is ook in opdracht van Gildmeester gebouwd.

Tijdens de 19e eeuw hebben een aantal vooraanstaande Portugese families in het paleis gewoond. Onder hen was de Markies van Marialva, die de triomfboog als verbinding tussen de twee vleugels van het paleis heeft laten bouwen. De boog is gebouwd ter ere van het bezoek van Koning D. JoĂŁo VI en Koningin Carlota Joaquina. Dankzij de bijzondere locatie zorgt de boog voor een prachtig beeld met het Moorse kasteel en Pena Palace op de achtergrond.

Het paleis werd omgebouwd tot een luxe hotel in 1953. Tivoli Palácio de Seteais combineert het majestueuze en de tradities van de 18e eeuw met alle gemakken van de 21e eeuw. Een perfecte balans tussen elegantie en excellente service. De rijkelijk gedecoreerde kamers en balzalen met hun prachtige schilderijen, wandtapijten en bijzondere fresco’s maken dit hotel uniek.

Van februari 2008 tot februari 2009 heeft het Tivoli Palácio de Seteais een uitgebreide renovatie en restauratie ondergaan. Alle meubels uit het paleis, waarvan de meeste dateren uit de 18e eeuw, zijn gerestaureerd door de hoog aangeschreven Ricardo do Espírito Santo Silva Foundation. Gedurende een periode van tien maanden hebben ongeveer 30 verschillende specialisten in het paleis gewerkt.

De ongeveer 2000 kunstwerken in het Tivoli Palácio de Seteais komen uit verschillende artistieke richtingen en bestaan uit meubels, verlichting, textiel, wandtapijten, schilderijen, muurschilderingen, schilderijen op schildersezels, gravures en porselein.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Dineren Vergaderen Congressen Trouwen