1930
Hotel


Palácio Estoril Hotel Golf & Spa is een van de geweldige hotels in Europa dat al sinds 1930 gasten uit alle hoeken van de wereld betovert. Haar lange bestaan houdt verband met de geschiedenis van Europa en de rest van de wereld en met de veranderende opvattingen. Nu, in de 21e eeuw, is het Palácio nog steeds majestueus, maar tegelijkertijd is het ook een geheel gerenoveerd, eigentijds hotel met moderne faciliteiten en een warme, gezellige sfeer ondanks zijn grootsheid.

Palácio Estoril bevat 161 kamers en suites met gratis wifi en luxe faciliteiten, twee restaurants en een bar: Grill Four Seasons Restaurant, Bougainvillea Terrace en Bar Estoril.

Voor vergaderingen, conferenties, galadiners, bruiloften en andere evenementen beschikt het hotel over 9 ontmoetingsruimten voor maximaal 500 gasten.

Historia

In het Palácio Estoril Hotel gaat u terug in de tijd, maar uw reis voert u ook langs het heden en naar de toekomst. Het Palácio Hotel is in 1930 gebouwd en bevat veel kenmerken uit deze periode. De exclusieve sfeer van het Hotel maakt indruk op iedereen die er binnen komt; van haar imposante, geheel witte façade en prachtige tuinen tot haar elegante klassieke decor welke gedurende de jaren vernieuwd is, maar met behoud van de combinatie van tijdloosheid, luxe en elegantie.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog vluchtten verschillende koninklijke families vanwege de neutraliteit van Portugal naar Estoril, dat bekend kwam te staan als de “Kust der Koningen”. Het Hotel Palácio was het tijdelijke verblijf van vele leden van Europese koninklijke families en er waren ook regelmatig Britse en Duitse spionnen aan de bar te vinden. Later inspireerden deze verhalen van intriges en spionage vele schrijvers en filmmakers en diende het hotel als set voor de James Bond film “On Her Majesty’s Secret Service”.

Het Palácio Estoril fungeerde als tweede huis voor de Spaanse, Italiaanse, Franse, Bulgaarse en Romeinse koninklijke families en is tegenwoordig nog steeds populair onder hun nageslacht. In februari 2011, werd ter ere van hen de Royal Gallery opgericht. Hier kunt u foto’s bekijken van de belangrijke leden van de Europese koninklijke families die in het Hotel verbleven. De Royal Gallery is tegenwoordig ook een van de toeristische trekpleisters van Estoril.

Vanaf het begin heeft het Palácio al onderdak geboden aan staatshoofden, keizers, koningen en prinsen, Europese adel, de beste kunstenaars, schrijvers, sportkampioenen, filmmakers en acteurs ter wereld en veel politici die het lot van het Westen hebben gevormd. Privé- of staatsbezoeken, festivals en toppen van hoog niveau hebben veel gerenommeerde gasten naar het Palácio gebracht die zich onder de andere gasten van het hotel begeven in de openbare ruimtes en gangen. Hier kunt u zelfs tijdens het ontbijt regelmatig een kroonprins, filmregisseur, een Europese koning, een actrice of een internationaal gerenommeerde musicus tegenkomen.

Het Palácio is vernieuwd en heeft vele renovaties en restauraties ondergaan. Tegenwoordig biedt het al het comfort en gemak van een modern luxe vijfsterren hotel met behoud van alle charme uit de Gouden tijden.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Dineren Vergaderen Congressen Trouwen Feesten Wellness Golf