1710
paleis


Palais Auersperg is een zeer gewilde locatie in Wenen dankzij de grootte en de majestueuze uitstraling van de locatie. Het is een uitstekende locatie voor tentoonstellingen, congressen, gala’s, feesten, film en foto producties, concerten, matineevoorstellingen en symposia. Eén van de belangrijkste activiteiten is het behouden en herstellen van dit prachtige paleis. Het paleis is een integraal onderdeel van de Oostenrijkse architectonische, artistieke en culturele historie en wordt ook doordrenkt door haar eigen geschiedenis.

Elf zalen van verschillende afmetingen bieden de uitgelezen setting voor evenementen van vrijwel elke omvang. Palais Auersperg biedt talloze mogelijkheden voor uw evenement. Van 40 tot 900 gasten, de mogelijkheden zijn eindeloos.

KNIGHT OF THE ROSE HALL. Het centrum van het paleis: uniek met zijn ovale vorm, indrukwekkend qua hoogte, ongeëvenaard door de akoestiek en weelderig door de marmeren pilaren, kristallen kroonluchters en reliëf van Henrici.

WINTER GARDEN. De prachtige Winter Garden wordt compleet gemaakt door de galerij en het glazen plafond. Samen met de catering en de American Bar is de Winter Garden een stijlvolle “plug and play” locatie voor elk evenement.

OLD RESTAURANT. Het bijzondere van deze ruimte zijn de prachtige muurschilderingen die beschermd worden door acryl glas. De hoekkamer is zichtbaar in de achtergrond. Deze ruimte is ideaal om te gebruiken als lounge, of als uitbreiding van de Winter Garden.

LIBRARY. De bibliotheek is klassiek en is mede dankzij het gepolijste hout een gezellige extra ruimte bij de Winter Garden. Het kan gebruikt worden voor congressen in een intieme en exclusieve setting, maar ook als locatie voor filmopnames, catering en nog veel meer.

HALL ROOM. De Hall Room is de as van het ogenschijnlijk eindeloze paleis en geeft toegang tot het park van het paleis. Organisatoren van conferenties en congressen kunnen gebruik maken van deze zaal. Het kan ook gebruikt worden voor een buffet bij grotere evenementen of als uitbreiding van de Vestibule.

GLUCK GALLERY. De muzikale erfenis van Palais Auersperg is groots: Christoph Willibald Gluck, werkzaam als concertmeester van het paleis, schreef hier zijn wereldberoemde stuk. Joseph Haydn en Mozart brachten hun stukken hier voor het eerst ten gehore. De Gluck Gallery kan gebruikt worden als een uitbreiding van de Rosen Kavalier Hall voor een gala, of als ruimte voor het buffet.

IDOMENEO HALL. Wolfgang Amadeus Mozart voerde zijn opera “Idomeneo” hier voor het eerst op in 1786. De zaal kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld een bruiloft met maximaal 70 gasten, een weelderig diner voor maximaal 60 gasten of als break-out ruimte bij een congres. De veelzijdigheid van deze zaal is bijna eindeloos. De zaal is verbonden met de Rosen Kavalier Hall, waardoor de zaal indien gewenst uitgebreid kan worden.

EMPEROR’S HALL. De portretten van Keizer Frans Jozef als kind en als jonge jongen hangen hier, evenals het Vlaamse wandtapijt “The Jews leaving the Promised Land”. Ze behoren tot de meest waardevolle kunstschatten van het paleis. De Emperor’s Hall kan ook gebruikt worden als break-out zaal, bruidssuite, voor een diner of als uitbreiding van, of als ontvangstruimte voor, de Crown Prince Rudolph Hall.

CROWN PRINCE RUDOLPH HALL. De zaal, gedecoreerd in wit, crème en goud straalt elegant classicisme uit. Deze kamer is vooral populair voor bruiloften. Maar ook exclusieve conferenties, uitzonderlijke diners en nog veel meer evenementen kunnen in deze zaal georganiseerd worden.

LOGGIA. Het koepelvormige plafond vol decoraties geven de Loggia een majestueuze uitstraling, ondanks de kleine afmetingen van de ruimte. De Loggia is bij uitstek geschikt als lounge of VIP ruimte.

MARIA THERESA HALL. Het kostbare zijdebehang met Griekse antieke motieven, de prachtige kachels en de mooie houten vloeren geven deze ruimte een special elegantie. De zaal is een perfect bewijs van de manier waarop het paleis opnieuw ontworpen is van barok tot klassieke stijl.

MUSIC SALON. Ondanks de directe verbinding met de Winter Garden door een hoge boog heeft de Music Salon qua architectuur een eigen identiteit. De zaal beschikt over eigen waardevolle wandtapijten. Deze ruimte wordt regelmatig gebruikt voor het serveren van een buffet bij grote congressen in de Winter Garden.

ROFRANO HALL. De Spaanse adelijke Marchese Rofrano was één van de eerste eigenaren van het paleis. Zijn naam werd onsterfelijk vanwege zijn personage in de opera de Rosenkavalier van Strauss.

VESTIBULE. De Vestibule geeft een ruime verbinding tussen binnen en buiten. De grote trap omarmt de bezoekers bij binnenkomst en neemt hen mee in een van de meest exclusieve huizen in de stad. De Vestibule is ideaal voor een stijlvolle receptie.

PARK. Het paleis park van 5000 m² met de collectie van historische, eeuwenoude bomen, en uitgestrekte oppervlakten bieden oneindig veel mogelijkheden voor evenementen. Als decor van uw bruiloft, zomerfestivals in de open lucht of als een oase van rust in de hectische drukte van de regeringswijk.

Historia

Palais Auersperg heeft een fascinerende geschiedenis en is zelfs vandaag de dag nog gastheer van tal van evenementen. Ervaar magnifieke congressen en feesten in het oudste barok paleis van Wenen.
Palais Auersperg is gebouwd tussen 1706 en 1710 naar de plannen van barok architecten Johann Bernhard Fischer von Erlach en Lukas von Hildebrandt. Sindsdien is het een belangrijk onderdeel geweest van Europa’s muzikale, politieke en sociale geschiedenis: Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn en Christoph Willibald Gluck schreven hier aan hun wereldberoemde muziekstukken. Koning Albert van Saksen is hier getrouwd en zelfs keizer Frans Jozef bezocht gala’s in het paleis. Oostenrijkse patriotten uit de verzetsgroep O5 ontmoetten elkaar in Palais Auersperg tijdens het nazi-regime en legden hier de basis voor een nieuw en soeverein Oostenrijk.
Kies categorie voor meer info
Congressen Vergaderen Trouwen Feesten Dineren