1889
hotel


Met een uitstekende locatie in het hart van Parijs biedt het 4-sterren Hilton Paris Opera een elegante Parijse, doch eigentijdse stijl met innovatieve services om te voorzien in de behoeften van de hedendaagse reiziger.

Het gebouw dateert uit 1889, maar door de zorgvuldig uitgevoerde renovatie is het voorzien van alle moderne voorzieningen met behoud van de prachtige historische details van het hotel. Hilton Paris Opera beschikt over 268 kamers (inclusief 29 suites) en het hotel biedt gratis WiFi, extra grote plasma TV’s, USB oplaadpunten en badkamers met vloerverwarming. Het overgrote deel van de verbouwing is inmiddels afgerond. Twee verdiepingen met gastenkamers worden momenteel nog gerenoveerd. De planning is dat de renovatie in de zomer van 2015 gereed is.

Een Executive Lounge en een state-of-the-art fitness centrum zijn toegevoegd, net als een nieuw ontworpen ontbijtzaal en toegankelijke kamers en faciliteiten.

De lobby, ook wel bekend als “Le Grand Salon”, is het historische meesterwerk van het hotel en biedt een verfijnde locatie voor gasten om met elkaar in contact te komen en te genieten van de prachtige Belle Epoque omgeving. “Le Petit Bar” grenst aan de hoofdingang van het hotel en is een kleinere, meer intieme locatie waar gasten en kenners van een drankje kunnen genieten.

Zes vergaderzalen met daglicht zijn vernieuwd en voorzien van digitale schermen, kluisjes en privé koelkasten en kasten. De schitterende Baccarat balzaal, voorzien van vintage kristallen kroonluchters is gerenoveerd en in zijn oude glorie hersteld. Deze zaal is geschikt voor verschillende soorten evenementen voor maximaal 180 personen.

Historia

De geschiedenis van dit hotel is net zo groots en spectaculair als de reputatie die het hotel vandaag de dag heeft.

Hilton Paris Opera werd eind 19e eeuw geopend als een nieuw luxe hotel om rijke buitenlandse bezoekers te verwelkomen bij de Parijse Wereldtentoonstelling van 1889. De bouw werd voltooid in een recordtijd van slechts 15 maanden. Het hotel werd “Grand Hotel Terminus” genaamd vanwege het revolutionaire ontwerp en de locatie bij Gare Saint-Lazare. In de hele stad was een gevoel van opwinding voelbaar bij de officiële opening van Grand Hotel Terminus op 7 mei 1889.

De komst van Grand Hotel Terminus heeft, samen met de recente ontwikkeling van spoorlijnen en zeetransport, Parijs op de kaart gezet als poort voor Engelse, Russische en Amerikaanse toeristen en zakenlieden. Doordat het hotel uitgerust was met elektriciteit, een telefoonverbinding en meubels die direct afkomstig waren uit de grote zaken van het Louvre was het echt een hotel van wereldklasse.

Het hotel was ontworpen om gasten Parijs te laten kennismaken met het hoogste niveau qua comfort, kwaliteit en luxe. Om het 100 jarig bestaan te markeren werd in 1989 de lobby op verzoek van Jean Taittinger (van Taittinger Champagne) zeer nauwkeurig gerestaureerd. De lobby is geregistreerd als een historisch monument.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Vergaderen Congressen Dineren Feesten

Snel kiezen