1904
magazijn spoorwegen


Uw event in industrieel erfgoed

Het Oude Magazijn is een monumentale, industriële eventlocatie in het hart van Nederland. Uitstekend bereikbaar, gelegen op een industrieel spoorcomplex, inspirerend ingericht en voorzien van alle benodigde zakelijke faciliteiten. Dat maakt Het Oude Magazijn een aantrekkelijke locatie voor uw beurs, vergadering, congres, seminar, diner of borrel.

Industriële look, moderne faciliteiten

Binnen biedt Het Oude Magazijn ruimte aan gezelschappen tot 250 personen. Het pand is voorzien van een warm interieur dat fraai contrasteert met authentieke industriële eyecatchers zoals het plafond met de zware houten balken. Het pand heeft sowieso een bijzonder dak dat veel daglicht binnenlaat en is voorzien van faciliteiten zoals wifi, een licht- en geluidsinstallatie, een vast podium en een bar.

Catering, entertainment en activiteiten

Lunch, borrel, buffet, diner of barbecue? Het Oude Magazijn biedt hoogwaardige catering in eigen beheer. Ook kan het team u volledig ontzorgen met organisatieondersteuning, entertainment, workshops en teambuildingsactiviteiten. Deadviseurs denken met u mee en leiden u graag rond in Het Oude Magazijn.

Open Huis

Elke maand is er Open Huis bij het Oude Magazijn. U bent dan van harte welkom om de locatie zonder afspraak te bezichtigen. Kijk op de website www.oudemagazijn.nl/ voor de data.

Historia

Het Oude Magazijn is één van de oudste panden op de Wagenwerkplaats, een monumentaal spoorcomplex in Amersfoort. Vanaf 1904 werd er materiaal opgeslagen voor het herstellen en verbouwen van de goederenwagons van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij (HIJSM).

Het Oude Magazijn is ontworpen door Dirk Margadant, de huisarchitect van de HIJSM. Hij ontwierp ook de stations Den Haag Holland Spoor en Haarlem. Opvallend aan Het Oude Magazijn is het sheddak, dat van de zijkant lijkt op een zaag. Het dak is voorzien van ramen die zo gepositioneerd zijn dat de lichtinval de hele dag gelijk is. Voor de uitvinding van de tl-buis was dit dé manier om grote fabriekspanden en magazijnen te voorzien van voldoende daglicht.

In 2000 verloor de Wagenwerkplaats en dus ook Het Oude Magazijn haar spoorfunctie. Na enkele jaren leegstand is het terrein nu weer in gebruik. U vindt er een combinatie van bedrijvigheid, kunst, historie, cultuur en horeca. Het Oude Magazijn is voor de opening als huwelijks- en eventlocatie volledig gerenoveerd. Daarbij zijn authentieke industriële elementen zoveel mogelijk bewaard gebleven.
Kies categorie voor meer info
Trouwen Feesten Vergaderen Congressen Dineren

Snel kiezen