1856
Hotel


Het Kulm Hotel St. Moritz bevindt zich in het centrum van St. Moritz, en biedt een adembenemend uitzicht over het vlakbij gelegen meer. Het hotel biedt u modern comfort en een hartelijk welkom. Binnen de muren wacht u een bijzondere sfeer die zich heeft ontwikkeld gedurende 150 jaar traditionele gastvrijheid.

Het bekende Kulm Hotel St. Moritz is niet zomaar een luxe hotel. In 1856, toen het hotel zijn deuren voor de eerste keer opende, startte de oprichter, Johannes Badrutt, een traditie die nu nog steeds geldt, namelijk om alle gasten, jong of oud, een onvergetelijke ervaring en herinnering te bezorgen. Het Kulm Hotel St. Moritz wordt niet alleen gekenmerkt door stijl, maar ook door originaliteit. En Badrutt werd erg succesvol . Dankzij hem ontstond het winter toerisme in 1864. In het Kulm Hotel brandden de eerste electrische lampen, en in St. Moritz werden de Olympische Winterspelen in 1928 en 1948 officieel geopend.

Het Kulm Hotel is trots op haar lange kleurrijke verleden en veelbelovende toekomst. Wat het hotel bijzonder maakt is de met liefde bewaarde originele decoratie en de zeer eigentijdse infrastructuur. De inrichting is een combinatie van laat 19e eeuwse elegantie en lokale elementen uit de Engadin streek.

Fotocredits: www.kulmhotel.com

Historia

Het luxueuze Kulm Hotel St. Moritz heeft al 150 jaar een uitstekende reputatie in de Zwitserse hotel branche. Met dank aan zijn oprichter, hotel pionier Johannes Badrutt, werden St. Moritz en het Kulm Hotel al in de 19e eeuw als toplocatie in de Zwitserse Alpen. Door een weddenschap ontstond hier destijds het wintertoerisme.
Er waren vrij veel gasten gedurende de zomer, maar Badrutt wist dat de winter in Engadin ook veel te bieden had. In de herfst van 1864 ging hij een weddenschap aan met zijn vooral Engelse gasten. Hij beloofde hen dat ze in de winter met korte mouwen op zijn terras zouden kunnen zitten. Als dit niet zo zou zijn zou hij de verblijfskosten voor hen betalen.
Hij won, de gasten waren blij verrast door het zonnige weer en het majestueuze winterlandschap. Zijn Britse gasten vertrokken pas in het voorjaar, zongebrand en enthousiast hun winterervaring in de Alpen in het Kulm Hotel vertellend aan hun vrienden thuis.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Dineren Vergaderen Congressen Wellness Golf