1900
kasteel


Ervaar het viersterren Château de Montvillargenne hotel, omgeven door de bossen van Chantilly, 35 km ten noorden van Parijs en op slechts 25 minuten van Roissy Charles de Gaulle Airport.

Bewonder het grootste kasteelhotel in Frankrijk, gelegen in een park van 15 hectare en in de vorige eeuw gebouwd in Normandische stijl door de familie Rothschild. Het Château de Montvillargenne met haar groene omgeving is de perfecte bestemming voor een romantisch weekend in de buurt van Parijs of voor een prachtige bruiloft in Frankrijk. In het kasteelhotel kunnen ook internationale congressen georganiseerd worden.

Château de Montvillargenne heeft een uitgebreid aanbod van faciliteiten en service van hoge kwaliteit:
• 120 comfortabele kamers, in verschillende stijlen gedecoreerd
• Een gerenommeerd restaurant met een verfijnd menu
• Een elegante bar met een selectie van cocktails
• Een wellness-centrum met binnenzwembad, sauna, hammam, fitness ruimte en individuele massage cabines
• Gratis parkeerplaats (buiten)

Historia

In 1900 is Barones Jeanne Léonino de Rotschild begonnen met de bouw van Château de Montvillargenne, vlakbij het kasteel van haar moeder. Om de familienaam te eren heeft Jeanne het wapen van de Léoninos – vandaag de dag nog altijd zichtbaar – in de gevel laten kerven, samen met dat van de Rothschilds. Dit wapen is inmiddels verdwenen.

De architectuur van het kasteel bestaat uit een geslaagde combinatie van regionale en buitenlandse stijlen zoals Normandisch vakwerk, Britse ramen, daken uit Wurtemburg en balkons in de stijl van de BĂ©arn regio.

Enkele jaren na het overlijden van Jeanne in 1929 is het kasteel tijdens de Tweede Wereldoorlog het hoofdkwartier van de Duitse troepen geworden. De westelijke vleugel werd verwoest door bombardementen van de geallieerden. Deze vleugel is herbouwd door de moeder-overste van de zusters van het Heilig-Hart, die het kasteel vervolgens hadden omgevormd tot een klooster voor het noviciaat. Nadat het klooster in 1969 gesloten was heeft het gebouw dienst gedaan als een trainingscentrum voor de kunsten.

In 1985 is Château de Montvillargenne een kasteelhotel en restaurant geworden. Château de Montvillargenne is sinds 1999 aangesloten bij de Vacances Bleues groep.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Vergaderen Congressen Trouwen Dineren Wellness