1904
Ketelhuis


Inspirerend industrieel rijksmonument

Een monumentaal pand in een bruisende omgeving, met een interieur dat industriële looks, authentieke details en een warme sfeer combineert. Dat is het Centraal Ketelhuis. Het rijksmonument geldt als een van Nederlands meest inspirerende industriële locaties voor zakelijke bijeenkomsten. Indruk op uw medewerkers of relaties gegarandeerd!

Exclusief af te huren voor uw event

Het Centraal Ketelhuis is exclusief af te huren voor uw vergadering, productlancering, congres, bedrijfsfeest of seminar. Natuurlijk met alle mogelijkheden op het gebied van catering, activiteiten en entertainment.

Veel daglicht en een zonnig terras

U heeft de beschikking over een flexibel in te richten grote ruimte met veel daglicht en een compacte subruimte. Ook kunnen u en uw gasten terecht op het ruime terras op de zon, met een prachtig uitzicht op de historische industriële panden van de Wagenwerkplaats.

Bereikbaarheid en parkeergelegenheid

Het Centraal Ketelhuis ligt in het hart van Amersfoort en is perfect bereikbaar vanuit alle delen van Nederland. U vindt station Amersfoort Centraal op loopafstand. Ook per auto is de locatie goed bereikbaar, door de nabijheid van snelwegen A1 en A28. Er is ruime, gratis parkeergelegenheid op eigen terrein.

Historisch treinrijtuig "De Jules":
Recentelijk is het historische treinrijtuig ‘De Jules’, naast het Centraal Ketelhuis, in gebruik genomen. Een bijzondere ruimte welke inzetbaar is als subruimte of als trouwzaal.
Bedrijven en bruidsparen hebben nu nog meer mogelijkheden voor een bijeenkomst of bruiloft in het Centraal Ketelhuis en het naastgelegen Oude Magazijn.
De Jules komt uit 1926 en is van Nederlandse makelij. Het was een van de eerste elektrische treinen van de NS. Het werd gebruikt als motorrijtuig, waarna het dienst deed als postrijtuig bij de PTT. Van 1969 tot 1992 had het een rol als proef- en meetwagen. Een leuke link naar het verleden zijn de gordijnen van originele PTT postzakken.

OPEN HUIS
Elke maand is er Open Huis bij het Centraal Ketelhuis. U bent dan van harte welkom om de locatie zonder afspraak te bezichtigen. Kijk op website www.centraalketelhuis.nl voor de data.

Historia

Wij gaan terug in de tijd en belanden in Haarlem, waar in 1903 een grote spoorwegstaking heeft plaatsgevonden. Deze staking leidde ertoe dat veel spoorwegarbeiders ontslagen werden. Kort daarna verhuisden deze arbeiders naar Amersfoort, omdat ze hier een baan werd aangeboden. In Amersfoort werd ‘De Wagenwerkplaats’ gebouwd, een groot terrein direct aan het spoor waar rijtuigen gebouwd en onderhouden zouden worden.
De wijk tegenover De Wagenwerkplaats, het Soesterkwartier, werd tegelijkertijd aangebouwd om al deze nieuwe mensen, samen met hun families, te huisvesten.

Het Centraal Ketelhuis is gebouwd in 1904 en 1917. De ruimte bestond uit een acculaadruimte met rolkraan en een ketelhuis met drie grote ketels. De gemetselde muren met gietijzeren boogvensters geven het pand een karakteristieke uitstraling. Het gebouw is van waarde als voorbeeld van kenmerkende fabrieksbouw van rond 1900.
Kies categorie voor meer info
Congressen Vergaderen Feesten Trouwen Dineren HighTeas