1852
Kasteel


Een eigen kasteel voor uw bedrijf

Een monumentaal kasteel met een exclusieve uitstraling. Gelegen op een prachtig landgoed en voorzien van stijlvolle, multifunctionele ruimtes. Centraal in Nederland en exclusief beschikbaar voor uw bedrijf of organisatie. Dat maakt Kasteel de Schaffelaar dé perfecte locatie voor een bedrijfsfeest, congres, seminar, productlancering of awarduitreiking.

Geschikt voor kleine én grote events

Kasteel de Schaffelaar bestaat uit zes ruimtes van verschillende grootte. Met zijn intieme salons, grote zalen en een trendy loungekelder is het kasteel geschikt voor zowel grote als kleine gezelschappen. U kunt één ruimte gebruiken, meerdere zalen verbinden of kiezen voor gelijktijdige activiteiten in verschillende ruimtes. Hierdoor heeft u volop mogelijkheden om workshops, presentaties, netwerksessies, een lunch of diner en ontspannen momenten te integreren in uw programma. Natuurlijk beschikt elke zaal over moderne zakelijke faciliteiten.

Outdoormogelijkheden op het landgoed

De prachtige uitstraling van het kasteel met zijn statige oprijlaan maakt ongetwijfeld indruk op uw medewerkers of zakenrelaties. Bovendien heeft de omgeving van het kasteel u ook veel te bieden. Netwerken op het bordes of in de kasteeltuin, sportieve of ontspannen activiteiten op het landgoed; zo haalt u alles uit deze prachtige zakelijke locatie.

Bereikbaarheid en parkeergelegenheid

Kasteel de Schaffelaar ligt in het midden van het land, op enkele minuten rijden van de snelwegen A1 en A30 en op loopafstand van het station. De locatie is vanuit elke regio in Nederland goed bereikbaar. Op loopafstand van het kasteel vindt u gratis parkeergelegenheid.

Open Huis

Elke maand is er Open Huis bij Kasteel de Schaffelaar. U bent dan van harte welkom om de locatie zonder afspraak te bezichtigen. Kijk op de website www.kasteeldeschaffelaar.nl/nieuws voor de data.

Bij Kasteel de Schaffelaar ontvangt u 50% korting op de zaalhuur!

Historia

De geschiedenis van Landgoed De Schaffelaar gaat terug tot de zestiende eeuw toen op de Koewei bij Barneveld een huis stond dat eerst Hackfort en later Schaffelaar werd genoemd. De oudste bekende eigenaar van het landgoed is Floris van Hackfort. Kasteel De Schaffelaar zoals we dat vandaag de dag kennen, is echter van recentere datum. Op 1 april 1852 legde Jasper Hendrik baron van Zuylen van Nievelt de eerste steen voor het landhuis in neo-tudor stijl. Het kasteel werd ontworpen door de architect Arnoldus van Veggel die in de negentiende eeuw ook veel kerken ontwierp. Het pand werd door adellijke gezinnen bewoond tot 1935. Daarna heeft het onder meer dienst gedaan als revalidatiecentrum en school.

Kasteel De Schaffelaar begon aan een tweede leven toen de gemeente Barneveld eind jaren tachtig besloot tot een volledige restauratie. Het landgoed er omheen (het Schaffelaarsebos, de koewei en de tuin), werd in 2005 opgeknapt door Het Geldersch Landschap. Tegenwoordig is het kasteel weer in al zijn oude glorie hersteld. Het combineert de allure van vroegere tijden met de gemakken van deze tijd. Daarmee vormt Kasteel De Schaffelaar vandaag de dag een prachtige locatie voor huwelijksvoltrekkingen, feesten en zakelijke bijeenkomsten.
Kies categorie voor meer info
Trouwen Feesten Dineren Vergaderen Congressen