13e eeuw
Kasteel


Barberstown Castle, gebouwd in de 13e eeuw, is het enige 4 sterren kasteeelhotel in Ierland "met 5 sterren kwaliteit" dat dicht bij Dublin City Centre en Dublin Airport ligt (beide op 30 minuten afstand). Barberstown, gelegen op 20 hectare omliggende tuinen, was een van de eerste prachtige "Historic Irish Country Houses" die zijn pracht en praal aan de buitenwereld toonde toen het in 1971 als hotel opende.

Het gebouw heeft nog steeds de unieke elegantie van zijn 800 jarig bestaan, waarbij de Victoriaanse en Elizabethaanse vleugels van het gebouw op fraaie wijze zijn vermengd met het originele kasteel uit 1288.

Bezoekers van Barberstown Castle zullen genieten van een zeer ontspannend en gastvrij verblijf in het kasteel waarbij u kunt genieten van heerlijk eten, goede wijnen, open houtkachels, luxe en uitzonderlijke persoonlijke service. Dit intieme Ierse kasteel is ideaal voor uw volgende romantische weekendvakantie, trouwreceptie, huwelijksceremonie of exclusieve conferentie, vlakbij Dublin.Tijdens uw verblijf kunt u genieten van een overvloed aan activiteiten.

Voor een onvergetelijke avond met de Geest van Nicholas Barby kunt u genieten van een samenzijn aan het Middeleeuwse banket.

Barberstown Castle is priv├ębezit en geen onderdeel van een keten. Het staat garant voor een persoonlijke en gedenkwaardige ervaring die men tegenwoordig nog zelden ziet.

Historia

Barberstown Castle gebouwd in de 13e eeuw is een integraal onderdeel van de lokale omgeving. Haar geschiedenis is net zo fascinerend als haar architectuur en is alleen al voor deze attracties een bezoek waard.

Barberstown Castle was een van de eerste grote Ierse landhuizen die zijn pracht en praal toonde aan de buitenwereld toen het in 1971 als hotel opende. Het heeft de elegantie van design in acht eeuwen behouden door zijn Victoriaanse en Elizabethaanse vleugels sympathiek te vermengen met het oorspronkelijke Kasteel Battlement van 1288.

Het Kasteel werd gebouwd als een fort om het dorp en de mensen van Barberstown te beschermen tegen de aanval van de opstandige Vi Faelain, die probeerde de stad (onder andere) te verbranden in 1310. Het land bevindt zich van oudsher midden in een politieke strijd en lokale oorlogen, die over het algemeen tot een verandering van eigenaar hebben geleid.

Sinds 1288 Barberstown heeft 37 eigenaars gehad die allen de vooruitziende blik hadden om het erfgoed en karakter te beschermen, waaronder Eric Clapton die een van de meest recente eigenaars was.

Sommige van haar vorige eigenaars hebben zich tot in het uiterste hun best gedaan om de eigendom te behouden. Hoe ver sommigen zijn gegaan wordt geïllustreerd door het verhaal van het lichaam dat nog in de toren van de burchttoren (het oorspronkelijke deel van het kasteel) zou bevinden. Zijn lot kan verklaard worden door het lezen van de huurovereenkomst op het kasteel waarin geschreven werd dat de huurovereenkomst zou aflopen wanneer hij ondergronds begraven werd (d. w. z. zijn overlijden). Het einde van een huurovereenkomst leidde normaal gesproken tot een huurverhoging, dus na het overlijden van de man werd hij in de toren boven de aarde begraven, waardoor de familie de huurovereenkomst met het kasteel kon voortzetten!

De muren van het kasteel hellen naar binnen. Dit was om te voorkomen dat een vijand buiten bereik komt bij het sluiten van het gebouw. Ironisch genoeg zijn de kamers op de bovenste verdiepingen van het kasteel echter groter dan die op de begane grond, omdat hun muren wat dunner zijn.

Het naburige dorp Straffan is vernoemd naar St. Straffan, een van de zendelingen uit het begin van de zesde eeuw. De nauwe banden met de plaatselijke stad en de bevolking werden bewezen toen in 1996 tijdens renovaties een ondergrondse tunnel van de kerk in Straffan naar het kasteel werd gevonden. Een' Priester's Hole' is ook te vinden in het kasteel dat oorspronkelijk werd gemaakt om de priesters van de stad te beschermen tijdens de Penal Times.

Het unieke kasteel van Barberstown bestaat uit vier gebouwen uit verschillende perioden in de Ierse geschiedenis. Het heeft onlangs een herontwikkeling van vele miljoenen euro ondergaan met bijzondere aandacht voor het behoud van de oorspronkelijke kenmerken, karakter, stijl en persoonlijkheid van dit unieke pand.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Vergaderen Congressen Dineren Trouwen