1905
hotel


In Hotel Central voelt iedere gast zich snel thuis. U logeert er bij de familie Rademaker. Vanaf het allereerste begin voelt u zich geen onbekende, maar een logé. Het Central team zorgt voor een warm en welgemeend welkom en staat tot uw beschikking om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Hotel Central biedt al sinds 1905 een gastvrij en bourgondisch welkom aan (zakelijke) reizigers en toeristen. Gelegen op de mooiste plek van ’s-Hertogenbosch aan de historische Markt, het eeuwenoude hart van de stad. Hotel Central is daardoor de huiskamer van ’s-Hertogenbosch. Een plek waar de mix van Bosschenaren en (internationale) gasten voor een hele uitnodigende en warme sfeer zorgen.

Hotel Central biedt een thuis aan organisaties en bedrijven voor (meerdaagse) trainingen, vergaderingen of brainstormsessies. Vanwege de centrale ligging in Nederland, de ruime parkeerfaciliteiten en het openbaar vervoer naast de deur, ontvangt Hotel Central zakelijke gasten en bedrijven uit het hele land die het nuttige met het aangename combineren. Vanzelfsprekend zijn de vergaderfaciliteiten up to date en voorzien van de laatste technische hulpmiddelen.

Hotel Central is makkelijk bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Het Station ’s-Hertogenbosch is gelegen op slechts 7 minuten loopafstand. Directe treinverbinding tussen ‘s-Hertogenbosch en Amsterdam Schiphol. Het hotel beschikt over 90 eigen parkeerplaatsen in afgesloten parkeerkelder De Tolbrug tegen gereduceerde parkeertarieven. Mogelijkheid om uw elektrische auto en/of fiets op te laden is aanwezig

Hotel Central is een modern hotelbedrijf, maar kent nog altijd de waarden van toen. Alle kamers, suites en vergaderlocaties voldoen aan de laatste eisen en wensen van de moderne reiziger. De service en persoonlijke aandacht voor u, de gast, stamt echter nog uit vervlogen tijden. Ervaar die eigentijdse charme zelf!

Historia

In het midden van de noordzijde van de Middeleeuwse Markt van ’s Hertogenbosch valt direct het majestueuze pand van Hotel Central op. Nog steeds op de plaats waar ooit het hotel begonnen is in 1894!

De historie van de kern van het pand, Restaurant De Leeuwenborgh, gaat terug tot in de 15e eeuw. Al vanaf voor de eeuwwisseling naar de 16e eeuw werd het pand bewoond door ridder Dirck de Roover, Heer van Nemelaer. De geschiedenis geeft aan dat hij zelfs in 1506 gastheer was van Maria van Bourgondië, de gemalin van keizer Maximiliaan van Oostenrijk, die in het pand heeft overnacht. Voordat in 1894 Jos van Eugen het pand kocht om er een hotel-café-restaurant met 29 kamers te beginnen, kende het pand vele doeleinden: variërend van zetel van de Hoofdwacht van het garnizoen (de militaire politie van de stad) gedurende twee eeuwen tot postkantoor (gedurende 30 jaar).

Vanaf de overname van het hotel in 1905 werd er geïnvesteerd, gebouwd en verbouwd. 'Als je van stof houdt moet je bij Rademaker gaan werken, die is altijd bezig', was een bekend gezegde. Voorbeelden van bouwactiviteiten zijn er te over: de eerste nieuwbouw werd gerealiseerd in 1976, gevolgd door de tweede in 1985 en de derde in 1987. Ook in 1987 werd de Gewelvenkelder De Hoofdwacht uitgegraven en compleet gerestaureerd in originele staat. De ruimte doet tegenwoordig dienst als zeer bijzondere ontbijtruimte, maar is ook geschikt voor sfeervolle Feesten & Dineren. Wanneer er niet werd nieuw gebouwd of uitgebreid gerestaureerd vonden regelmatig kleine verbouwingen en renovatieactiviteiten plaats, alsook herinrichtingen van hotelkamers en andere ruimtes. Al deze bouwactiviteiten resulteren in het huidige, kwalitatief zeer hoogstaande en sfeervolle hotel dat in totaal 125 kamers, 14 zalen, Brasserie Central, restaurant en 2 bars (Tony's bar en Moriaenbar) omvat. De laatste verbouwing leverde een heel eigentijdse uitbreiding op: een zeer ruim fitnesscentrum op het dak met uitzicht op de basiliek St. Jan.

De geschiedenis van Hotel Central is inmiddels 3 keer vastgelegd in een kleine uitgave; de eerste keer toen Central 75 jaar in de familie was, met veel oog voor de geschiedenis. De tweede keer bij het 90 jarig jubileum met allerlei anekdotes. En ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum is in het boek '100 jaar gastvrijheid' , de combinatie tussen Central- de familie Rademaker en de stad 's-Hertogenbosch voor de 3e keer vastgelegd. Het boek geeft duidelijk aan dat Hotel Central onlosmakelijk verbonden is aan de stad 's-Hertogenbosch en haar inwoners. Central draagt niet voor niets de bijnaam 'de huiskamer van de stad'. De huiskamer waar velen samenkomen: of het nou Z.K.H. Prins Amadeiro de XXVe is die hier met zijn gevolg zijn Zomerpaleis bezoekt, de bekende Bossche troubadour Cor Versteeg die er voor een luisterend publiek zijn nieuwe CD presenteert, de vele muziekskes die hun carnavalsnummers 'speulen' of de bezoekers die komen om te genieten van de gevoelige klanken van vooraanstaande Nederlandse en internationale jazzmusici. Ieder voelt zich hier thuis, elk op zijn eigen manier.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Vergaderen Congressen Trouwen Feesten Dineren HighTeas

Snel kiezen