1926
Tropeninstituut


Er zijn maar weinig locaties die net zo stijlvol en inspirerend zijn voor uw event, congres of speciale gelegenheid als KIT|Meetings & Events. Het gebouw, wat in 1926 na een bouw van elf jaar werd opgeleverd, en haar oprichters hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis voor de internationale handel en de interculturele diversiteit. Al deze elementen zijn bewaard gebleven, waardoor het gebouw het perfecte decor voor uw congres of speciale gelegenheid vormt en past bij elke doelgroep of thema. Maak uw entree via de imposante Marmeren Hal en laat de kenmerkende architectuur in neorenaissancestijl op u inwerken. Door deze indrukwekkende hal maakt u een verpletterende indruk op elke bezoeker.
Naast een adembenemende ontvangsthal, bieden wij u een auditorium met 450 zitplaatsen en een scala aan vergaderruimtes om uw congres, vergadering, trouwdag of vele andere zakelijke of privé evenement te laten slagen. U kunt uw congres of ander event eenvoudig combineren met een overnachting in het Amsterdam Tropen Hotel.

Historia

Al meer dan 80 jaar is het gebouw van KIT|Meetings & Events (voorheen het Royal Tropical Institute), gelegen aan het Oosterpark, één van de beeldbepalende gebouwen in Amsterdam. Het speciaal voor het Royal Tropical Institute ontworpen gebouw kenmerkt zich door een uitbundige neorenaissance stijl en door talloze decoraties die verwijzen naar verschillende wereldculturen en de Nederlandse koloniale geschiedenis.

Het gebouw is in 1910 als ‚ÄėKoloniaal Instituut‚Äô opgericht voor de studie van de tropen en de bevordering van industrie en nijverheid in de toenmalige koloni√ęn. De oprichting was een initiatief van verschillende bedrijven, met steun van de overheid: een vroeg voorbeeld van publiek-private samenwerking. Het KIT is een onafhankelijk (not-for-profit) kenniscentrum op het gebied van gezondheid, duurzame economische & sociale ontwikkeling, cultuur en educatie & informatie. Voor het grote publiek zijn het Tropenmuseum en Tropentheater de plek om kennis te maken met verre landen en andere culturen.

Het Royal Tropical Institute werkt in meer dan 60 landen voor zowel de publieke als private sector. Partners en opdrachtgevers in binnen- en buitenland zijn overheden, bedrijven, internationale en niet-gouvernementele organisaties.
Kies categorie voor meer info
Vergaderen Congressen Dineren Trouwen Feesten