1564
burgerweeshuis


Het gezellige en sfeervolle Hampshire Hotel - 's Gravenhof Zutphen ligt midden in het centrum van de eeuwenoude Hanzestad.

Het interieur vormt een bijzondere combinatie van architectuur en kunst. In het hotel bevinden zich zowel 17e en 18e eeuwse schilderijen als hedendaagse kunst.

Zutphen is dé stad voor wandelingen door de oude binnenstad of fietstochten langs vele mooie plekjes en kastelen in de Achterhoek.

Historia

De stad Zutphen telt verschillende instellingen en plaatsen uit de middeleeuwen. Deze instellingen voldoen aan de hoogste plicht van het christendom: “om de naaste lief te hebben”. Op 20 januari 1546 opende het ‘Zutphen Burgerweeshuis’, ook wel het rijke weeshuis genoemd, haar deuren. Het weeshuis is gelegen in het huis op de hoek van Waterstraat 1a, naast het ’s Gravenhof, het rechtsgebouw. Drie jaar later werd het ’s Gravenhof in naam van de koning Philips de tweede van Spanje gegeven aan het weeshuis. Het was oud en vervallen en kon alleen nog gebruikt worden voor de weeskinderen. Het gebouw werd gerestaureerd en werd al snel als hoofdgebouw van de stichting gebruikt. Het burgerweeshuis bleef voor bijna een eeuw op deze locatie. Later werd het gebouw een opleidingscentrum voor rechtelijke instanties, waar meer dan 80 cursussen per jaar werden gegeven. Vanwege de hoeveelheid cursussen werden ze gedwongen om te verhuizen naar het gebouw naast het huidige hotel. Na een uitgebreide restauratie die 2 jaar duurde ontstond het hotel.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Vergaderen Dineren