1866
koffiehuis


NH Grand Hotel Krasnapolsky bevindt zich in het bruisende hart van het karakteristieke oude centrum van Amsterdam, vlakbij de belangrijkste winkelstraten en typische Amsterdamse bezienswaardigheden en op 10 minuten loopafstand van het Centraal Station.

NH Grand Hotel Krasnapolsky beschikt over een groot aantal prachtige zalen, voor vergaderingen, congressen, lunch, diner, high tea en feesten, zowel voor kleine als grote groepen.

In NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky vindt u Grand Café Krasnapolsky. Onder signatuur van 3* Michelin Chef Jacob Jan Boerma serveert Grand Café Krasnapolsky een toegankelijk menu, bestaande uit klassiekers in een ‘Boerma’- jasje.
Geniet van de lunch- en dinergerechten, koffie- en theespecialiteiten en een bijzonder assortiment aan huisgemaakt gebak in de Cake Room. In dehors ‘d oeuvre bar, bereiden de Chefs live verse salades en kleine maaltijden.

Historia

De geschiedenis van Grand Hotel Krasnapolsky gaat terug naar 1866, toen de oorspronkelijke eigenaar van het hotel, Adolph Wilhelm Krasnapolsky, het slechtlopende Nieuwe Poolse Koffiehuis in de Warmoesstraat opkocht en er een populair restaurant van maakte. Ook kocht hij de naastgelegen panden op en voegde in 1879 hotelkamers toe. In dezelfde periode bouwde hij in de achtertuin de Wintertuin, een chique serre met koepeldak en palmbomen, naar een ontwerp van architect G.B. Salm. In de volgende jaren bleef hij aansluitende panden aankopen en uitbreiden. Eind 19e eeuw was het hotel het enige in Amsterdam dat al warm water en telefoontoestellen in elke kamer had.
Kies categorie voor meer info
Vergaderen Congressen Hotelovernachting Kerst Trouwen

Snel kiezen