1865
balzaal


De Salle Wagram is een historisch monument in het hart van Parijs, met een architectonische structuur die teruggaat tot het tweede keizerrijk. De zes zalen ademen geschiedenis uit, wat uw evenementen een uniek tintje geeft.
Traditie, know-how en kwaliteit is nu al bijna twee eeuwen de beste garantie voor succes voor uw bijeenkomsten. Uiteraard heeft de Salle Wagram zich in de laatste decennia helemaal aangepast aan de moderne technologische ontwikkelingen.
De Salle Wagram is een unieke locatie voor bijvoorbeeld persbijeenkomsten, theater, productlanceringen, seminars en congressen, modeshows, cocktail parties en award uitreikingen.
Ongeacht de tijd van de dag, het aantal gasten of type evenement, kan de Salle Wagram met zijn vele mogelijkheden een oplossing bieden om aan al uw wensen tegemoet te komen. Het professionele team kan u van A tot Z begeleiden, maar u kunt er ook voor kiezen om alleen de zaal te huren en de verdere organisatie helemaal zelf te regelen.

Historia

Op slechts 100 meter van de Arc de Triomphe, gaat de oprichting van de "Salle Wagram", in het hart van Parijs, terug tot 1812: een open lucht danszaal werd opgericht door de heer Dourlans, buiten de stadsmuren tussen de Etoile en de Le Roule poorten.
In 1815, na de nederlaag bij de slag van Waterloo, creëerde deze ex soldaat van Napoleons Grande Armee de "Bal Dourlans" rond een tuin met een dansvloer, de eerste danszaal bedoeld om onderdak te bieden aan dansers tijdens de wintermaanden, drie muzikanten en, als een bar, het rijk gebeeldhouwde witte marmeren altaar geplunderd tijdens de Revolutie van de Petit Val kerk in Sucy-en-Brie. Deze bleef behouden tot 1871, maar is sindsdien helaas verdwenen!
Parijzenaars kwamen in grote aantallen om vaardigheidsspelen te spelen, in het bijzonder "le Confortable", en om te dansen en zich te vermaken in een tent die verlicht werd door lantaarns, waarmee de bestaande traditie werd voortgezet van het "poort" bal, ingesteld door Louis XVI toen hij nog Koning van Frankrijk was, zoals blijkt uit het register van de koninklijke belastingen op ballen die teruggaat tot 1782!
Het "Bal Dourlans", dat het "Bal Wagram" werd, was zo succesvol dat de heer Dourlans opnieuw de tuin uitbreidde naar een "bosquets d'amour" (bos voor geliefden') en, onder het bewind van Napoleon III, een beroep deed op de architect Adrien Alphonse Fleuret, die het Marigny theater had gebouwd in 1862 en de Toulon Arsenal in 1874. De heer Fleuret ontwierp de plannen voor een nieuwe hal, die was herbouwd en ingewijd in 1865: dit is de hal we nog steeds vandaag de dag gebruiken.
De "Salle Wagram" de favoriete plek voor keizerlijke feesten, is het laatste architectonische overblijfsel van de danszalen van de Parijse upperclass uit die tijd.
De flexibele mogelijkheden van deze grote zaal is al vele jaren bekend: het biedt het magische spektakel van een theatrale omgeving met Bohemiaanse kristallen kroonluchters, waar prestigieuze conferenties en politieke bijeenkomsten georganiseerd worden onder het toeziend oog van de elegante muzen. Alle interparlementaire banketten en debatten, gehouden na elke zitting van de Kamer, tussen 1930 en 1939, werd hier gehouden.
De "Salle Wagram" is altijd al een opmerkelijke plaats geweest van culturele expressie, met de smaak, wensen, golven van enthousiasme en hoop, de angst, pijn en dromen van Parijzenaars die hier zijn geïncarneerd, want de muren van deze zaal fluisteren hun geschiedenis in de wind en laten de Parijse voetstappen, hun dansen, hun gelach, hun creativiteit en levensstijl weerklinken.
Kies categorie voor meer info
Congressen Feesten Concerten