17e eeuw
kasteel


Het Chateau d’Urspelt dateert uit de 17de eeuw en ligt vredig aan de rand van een pittoresk dorpje in de buurt van het Luxemburgse Clervaux. Onlangs werd het kasteel met een oog op het originele erfgoed gerestaureerd en ontstond zo een luxe 4-sterrenhotel met veel comfort en charme.
Met 29 subtiel gedecoreerde kamers en een prachtige suite, is het Chateau d’Urspelt een uiterst romantische oase van rust in een echt sprookjesachtig kader. De twee volledig uitgeruste wellness-ruimten, een aangenaam restaurant-brasserie en een zonovergoten terras zorgen voor een onvergetelijk verblijf.

Dankzij de grote ontvangsthal met een capaciteit van maximaal 500 personen, een elegante en ruime binnenhof en een schitterende tuin is het Chateau d’Urspelt dé ideale locatie voor uw droomhuwelijk of andere evenementen. Voor uw feesten op maat staat een compleet programma met verschillende thema-avonden en diverse animaties altijd ter beschikking.
Ten slotte leent zich het Chateau d’Urspelt zich uitstekend voor het organiseren van seminaries en bedrijfsincentives. In diverse moduleerbare en volledig uitgeruste feestzalen voor werkvergaderingen, retraites in het groen of teambuildingsessies worden uw gasten van harte verwelkomd. Een gevarieerde keuze uit aantrekkelijke en ontspannende activiteiten die aan al uw wensen worden aangepast maken uw evenement in het Chateau Urspelt onvergetelijk.

Vanwege zijn historisch, architecturaal en esthetisch belang is het kasteel als ‘Monument nationale luxemburgeois – nationaal Luxemburgsmonument’ geklasseerd. De familie Lodomez wekte het kasteel weer tot leven om u er van harte te verwelkomen en uitzonderlijke momenten te laten beleven.

Historia

De oorsprong van het kasteel gaat meer dan 300 jaar terug. In die drie eeuwen kende het gebouw een heel wisselvallige geschiedenis en lange processen tussen voormalige eigenaars. Tot in 1862, toen een zekere Armand Bouvier er de eigenaar van werd en grote renovatiewerken ondernam waarbij bijzondere aandacht werd besteed aan de tuinen; het ontwerp van het geheel heeft tot vandaag zijn originele indruk behouden. Aan hem is met name de schitterende, met iepen afgezoomde laan te danken, bomen die tegenwoordig zeldzaam zijn in de streek.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel zwaar beschadigd. Het kwetsbare gebouw werd opgeëist door de Duitsers die er een lokale commandopost voor het noorden van Luxemburg in onderbrachten. In het heetst van de Slag om de Ardennen verlieten ze het kasteel en werd het ingenomen door Amerikaanse soldaten die er zich in de strenge winter van 1944 installeerden. Om zich te verwarmen rukten ze een deel van de kostbare lambrisering af en gebruikten het als brandhout.
Daarna werd het kasteel verlaten; het raakte stilaan overwoekerd door oprukkend groen en verzonk in de herinnering van de plaatselijke bevolking.
Tot de heer Freddy Lodomez, een ondernemer met een passie voor restauratie en erfgoed, er op een dag in 2005 letterlijk verliefd op werd en besloot om het te kopen om het weer tot leven te wekken. En om het verleden en heden, authenticiteit en moderniteit, comfort en functionaliteit met elkaar te verenigen.
De werkzaamheden duurden 3 jaar en een honderdtal ambachtlui werkten zonder ophouden om het kasteel zijn schoonheid en luister van weleer terug te geven zonder de traditie en het bestaande erfgoed uit het oog te verliezen.
«Verbouwen is weer tot leven wekken. Het is het verleden en heden op elkaar afstemmen», zei Freddy Lodomez bij de inhuldiging van het nieuwe gebouw.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Trouwen Feesten Vergaderen Congressen