1900
sanatorium


Hotel Schatzalp is gebouwd in belle-Ć©poque stijl in 1900, als luxe sanatorium, vanwege de gezonde heilzame berglucht in Davos. Later werd het hotel verbouwd tot een berghotel. Het hotel is gelegen op de Schatzalp, 300 meter boven Davos. Met de eigen kabelbaan van het hotel is Hotel Schatzalp in slechts vier minuten te bereiken vanaf het centrum van Davos.

Hotel Schatzalp is niet alleen een prachtig historisch hotel, maar ook een unieke locatie voor uw vergadering, congres, bruiloft of ander evenement.

Historia

De 300 meter boven Davos gelegen Schatzalp is de plek voor allen, die rust nodig hebben, de natuur waarderen of geschiedenis willen ervaren. Het historische hotel en de alpiene omgeving zijn bepalend voor elkaar. Het gelijktijdig gebouwde kabelspoor dient nu nog als ontsluiting. Hotel Schatzalp werd als luxesanatorium ontworpen en door het architectenbureau Pfleghard & Haefeli gebouwd. Het werd in 1900 geopend en was de bestemming voor een internationale kring van tuberculosepatiƫnten, die zich een exclusieve verzorging veroorloven konden. Therapeutisch was de optimale bestraling door de zon van vitaal belang en om die reden is het bouwwerk volledig op het zuiden gericht. De meer dan honderd meter lange faƧade lijkt een aaneenrijging van tegen de wind beschermde terrassen. Hier, op de legendarische, gele ligbanken van Davos lagen de patiƫnten dagenlang in dekens gewikkeld, om berglucht en zon op te vangen. De vooruitgang in de geneeskunde leidde ertoe dat het sanatorium in de jaren 50 gesloten werd. Maar al in 1954, na een behoedzame verbouwing, werd de Schatzalp als hotel met 92 kamers opnieuw geopend. Er is veel van het oorspronkelijke bouwwerk bewaard gebleven, zoals de originele lift uit het jaar 1900. Het interieur bekoort door de royale salons in Jugendstil en door de uitrusting met de deels bewaard gebleven historische badkamers. Ook kunnen de solide extra's uit de vernieuwingsperiode van het hotel rond 1954 worden ontdekt, zoals het meubilair uit die tijd.

Tekst: Zwitserland Toerisme
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Congressen Trouwen