1518/1857
huis/katoenfabriek


Het Ghent River Hotel heeft zicht op de Leie en is het enige Gentse hotel dat per boot bereikbaar is. Het hotel ligt op 1 minuut van het centrum. Dit stijlvolle hotel is een combinatie van twee historische gebouwen: een renaissance- huis uit het jaar 1518 en een oude katoenfabriek dat dateert uit het jaar 1857. In een aantal kamers zijn er nog specifieke details van deze oude fabriek aanwezig. Beide gebouwen zijn door nieuwbouw met elkaar verbonden.

Met zijn 77 kamers en suites, biedt het hotel een waaier aan opties voor alle budgets. De kamers zijn modern, gezellig en stijlvol.

Het hotel heeft daarenboven ook nog vergaderfaciliteiten. Er zijn drie vergaderzalen aanwezig met als grootste een crypte waar maximum 100 mensen gezellig kunnen samen zijn voor een cocktail of een walking dinner.

Het Ghent River Hotel is onderdeel van 'Historic Hotels Ghent'. Deze groep 'Historic Hotels Ghent' omvat drie kleine hotels die eigendom zijn van een privé- eigenaar. De drie hotels zijn het Ghent River Hotel, Hotel Gravensteen en Hotel de Flandre. Alle drie zijn ze gelegen in het spectaculaire middeleeuwse stadscentrum van Gent. Elk hotel is gehuisvest in één of meerdere gerenoveerde historische gebouwen, waarvan één zelfs teruggaat tot het jaar 1518.

Historia

Ghent River Hotel is gelegen aan de oever van de Leie, die van de 11e tot de 15e eeuw de Gentse stadsgrens vormde. Door de oude aanlegsteiger is Ghent River Hotel als enige in Gent bereikbaar per boot.

De site omvat 2 gebouwen: een renaissance huis uit 1518 en een in 1857 op de grondvesten van een suikerraffinaderij gebouwde rijstpellerij. Dit gebouw deed naderhand dienst als stoomkatoenspinnerij (1873), magazijn (1879), en als stoomgedreven broodbakkerij (1892). Dit laatste bedrijf kende verscheidene uitbreidingen tot in 1909.

Tegenover Ghent River Hotel treffen we een pleintje aan waar sedert de middeleeuwen en tot diep in de 19de eeuw de garenmarkt plaatsvond. Naast het hotel treffen we √©√©n van de vele typische ‚Äúwaterstraatjes‚ÄĚ. Amper een paar meter verder vind je de vrijdagsmarkt met het standbeeld van Jacob Van Artevelde.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Vergaderen

Snel kiezen