1912
Kasteel


Kasteel De Hooge Vuursche ligt op 15 minuten van Utrecht en Amersfoort. Deze evenementenlocatie bevindt zich tussen de uitgestrekte bossen van Hilversum en Baarn op een landgoed van 19 hectare.

Het Kasteel is eigentijds ingericht met warme kleuren. De Parkzaal met zijn imposante schouw is in combinatie met de “Hall” en de aangrenzende ruimtes geschikt voor zakelijke en particuliere evenementen van 30 tot 450 personen. Het terras en bordes is ideaal voor een heerlijke zomeravond BBQ en borrel.

Het Koetshuis ligt op 50 meter van het kasteel en is speciaal ingericht voor vergaderingen en trainingen van 6 tot 40 personen. Het Koetshuis beschikt over een gezellig koffielounge met terras direct aan het bos en 6 luxe vergaderzalen met veel daglicht, audiovisuele hulpmiddelen en comfortabel meubilair.

Voor of na uw bijeenkomst of event blijven overnachten? Dat kan in één van de 19 hotelkamers in het kasteel.

Het eigen keukenteam verzorgt met veel passie voor het vak de culinaire invulling van uw event.

Kasteel De Hooge Vuursche is eenvoudig te bereiken en ligt op 5 minuten van diverse snelwegen rond Hilversum en het Gooi. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid op eigen terrein.
Openbaar vervoer, vanaf station Hilversum 10 minuten met buslijn 70, stopt voor de deur.

Kasteel De Hooge Vuursche is onderdeel van Event Company. Net als Landgoed Te Werve en Te Werve Buiten in Rijswijk en De Lindenhof in Delft.

Historia

Het kasteel werd gebouwd in opdracht van de koopvaardijofficier Johannes Adrianus van den Bosch en zijn echtgenote Baronesse van Hardenbroek. De architectuur van het Kasteel staat op naam van bouwmeester Eduard Cuypers (zijn oom bouwde het centraal station in Amsterdam). Eduard Cuyper is bekend van o.a. het station in Den Bosch. In 1912 is het Kasteel officieel geopend.

De inrichting van het Kasteel en de vele versieringen aan de binnen- en buitenkant zijn door vooraanstaande Nederlandse kunstenaars uitgevoerd. In de rijke decoratie van het Kasteel is een belangrijke plaats ingeruimd voor de zeevaart, omdat dit de oorspronkelijke passie was van de heer Van den Bosch.

In 1939 is het Kasteel als hotel-restaurant geopend waarna het in januari 1940 door brand is beschadigd. Van 1943 tot 1945 is de heer G. Buurke eigenaar van het Kasteel geweest en na zijn dood werd de locatie in 1946 verkocht aan Hotelmaatschappij Gooiland NV.

In de jaren na de tweede wereldoorlog heeft het Kasteel vele hoge gasten van het Koninklijk Huis op Paleis Soestdijk ondergebracht. Belangrijke conferenties op nationaal en internationaal niveau hebben hier plaatsgevonden.

Het Kasteel is in 1975 gekocht door Heineken. In die tijd fungeerde een vleugel van Kasteel De Hooge Vuursche als zogenaamd ‘safehouse’ van de inmiddels overleden Freddy Heineken. Na zijn ontvoering in 1983 is een deel van het Kasteel kogelvrij ingericht waar hij bij een eventuele dreiging veilig kon bivakkeren.

De Event Company heeft in 2006 het landgoed, het Kasteel en de overige panden gekocht van Bierbrouwerij Heineken. Aansluitend zijn het Kasteel en het Koetshuis volledig gerenoveerd.
Kies categorie voor meer info
Trouwen Vergaderen Feesten Congressen Hotelovernachting