16e eeuw
Abdij


Neimënster, v/h Neumünster Abbey (Centre Culturel de Rencontre Abbaye de Neumünster) is een Europees multicultureel centrum in Luxemburg, waar allerlei soorten evenementen kunnen worden georganiseerd. Het gebouw beschikt over state-of-the-art techniek, en een professional begeleidt de evenementen van A tot Z, geheel naar uw wensen. Neumünster Abbey is een zeer bijzondere historische locatie, waar telkens weer een unieke ambiance wordt gecreëerd.
Op een oppervlakte van ruim 13000 m2 bevinden zich conferentiezalen met een capaciteit van 16 tot 283 personen, zalen voor cocktails van 70 tot 500 personen en diner zalen van 30 tot 300 personen, die allen zijn ingericht met veel aandacht voor detail.
Door de ingenieuze bouw van de zalen kunnen ook grootschalige evenementen plaatsvinden in het oude hart van Luxemburg, onderdeel van Werelderfgoed van de UNESCO.

Koffiepauzes worden exclusief verzorgd door de eigen brasserie van Neimënster. Voor alle overige catering is iedere cateraar welkom, als deze voldoet aan de voorwaarden van de locatie.

Luchthaven Luxemburg ligt op 8 km van het centrum van de stad, en Neimënster ligt op ca. 15 minuten loopafstand van het station.
In de omgeving van Neimënster bevinden zich veel hotels met hoge standaard.

Historia

Neimënster, voorheen Neumünster Abbey, is één van de belangrijkste historische gebouwen in de stad Luxemburg. Helaas is er weinig feitelijke informatie over de geschiedenis beschikbaar.
Nadat Neumünster Abbey als abdij was gebouwd in de 16e eeuw, heeft het lange tijd gefungeerd als gevangenis, tot 1985. Tegenwoordig is het een Europees multicultureel centrum, geschikt voor allerlei soorten evenementen.
Kies categorie voor meer info
Congressen Vergaderen Dineren Trouwen Feesten