1230
kasteel


Het unieke Dublin Castle ligt in het centrum van Dublin. De vijf verschillende delen van het complex hebben elk hun eigen architectonische karakter en kunnen ieder afzonderlijk van elkaar worden verhuurd voor verschillende soorten evenementen en bijeenkomsten.
De moderne congres- en dinerfaciliteiten zijn speciaal aangebracht ter gelegenheid van het Ierse voorzitterschap van de Europese Unie.

Dublin, de hoofdstad van Ierland, beschikt over fraai architectonische erfgoed en is ideaal voor het organiseren van congressen. De stad is bekend om de vitaliteit van haar culturele en sociale leven, maar ook om de vriendelijkheid en humor van de bevolking. Dublin is daarnaast een zakencentrum dat steeds belangrijker wordt.

Historia

Dublin Castle bevindt zich in het hart van historisch Dublin. Dublin dankt zijn naam aan Dubh Linn, ofwel Zwarte Plas, die lag op de plaats van de huidige kasteeltuinen en het koetshuis.

Rond 930 stond er een Deens Viking fort, dat ruim honderd jaar later grotendeels werd verwoest.
Koning John of England gaf in augustus 1204 opdracht om een groter en sterker kasteel te bouwen met stevige muren om de stad te verdedigen, o.a. tegen de Noormannen. Het was klaar in 1230, en the hedendaagse Castle Yard komt nog sterk overeen met het verdedingsfort.
In de loop der eeuwen werd Dublin Castle steeds verder uitgebreid en versterkt, tot het gebouwencomplex van nu.
Kies categorie voor meer info
Congressen