8e eeuw
dorp


Borgo San Felice is van oorsprong een Toscaans dorpje uit de 8e eeuw, dat geheel is omgebouwd tot een uniek hotel complex.

Borgo San Felice is een magische oase waarin je de emoties en de ware ziel van Toscane kunt ervaren. Tegenwoordig is dit voormalige Chianti dorp een fantastische Relais & Chateau, waar de gasten een warm welkom en het hoogste service niveau tegemoet mogen zien.
In Borgo San Felice ontdek je het Chianti gebied op de meest charmante wijze: eindeloze rijen met wijnstokken, eikenbossen en de torens van Siena aan de horizon.

Borgo San Felice is gemakkelijk te bereiken en ligt toch verborgen in de rustige Chianti heuvels. De verfijnde elegantie is maakt deze locatie de ideale setting voor zowel particuliere als zakelijke evenementen.

Historia

De oorspronkelijke nederzetting is waarschijnlijk gebouwd rond de 8e eeuw en zoals het er tegenwoordig uitziet lijkt het dorpje op het Toscaanse platteland dat door een kleine gemeenschap werd bewoond, sindsdien weinig veranderd. De kapel in het midden van het plein, de omringende huizen en smalle straatjes, de kleine kerken, de Romaanse kerk en het paleis dat behoorde tot de eigenaren van het dorp, de familie Taja, die dit deel van Toscane beheerste tot aan de 18e eeuw. In 1991, na zorgvuldige restauratie, werd het dorp omgetoverd tot een prestigieus dat bestaat uit meerdere gebouwen.
Kies categorie voor meer info
Hotelovernachting Trouwen